Buna ziua din nou, astazi vom relua seria de lectii de gatit, si v-om incpe cu placinte prajite cu carne din conserva, asortate cu garnitura de dovlecei prajiti si sos de legume. Era prea lunga denumirea, asa ca i-am pus un titlu ceva mai caraghios, dar adevarat de vreme ce e vorba de o mancare economica.
Pentru acest fel avem nevoie de 200 gr foi de placinta, 1 conserva cu carne de porc in suc propriu [300 gr], 300 gr de orez fiert [cantarit gata fiert], 1 lingurita de cimbru, 2 linguri fulgi de cartofi, 2 oua, 3 dovlecei, 2 morcovi, 1 cutie rosii tocate, 1 ceapa mare, 2 ardei grasi, piper negru si sare, cateva linguri de ulei pentru prajit.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput scoatem carnea din conserva si o maruntim cu o furculita.
2-Adaugam apoi ouale, cimbrul, orezul fiert si bine scurs...
3-... si 2 linguri de fulgi de cartofi.
4-Taiem in doua foile de placinta, si asemeni sarmalelor, rulam placintelele punand cate o lingura cu varf de umplutura.
5-Punem in 2 linguri de ulei incins placintelele si le rumenim cate 5-10 minute la foc slab, pe toate partile, pana se auresc bine.
6- Daca au supt prea mult ulei, putem sa le scoatem pe servetele de hartie, sau pe hartie absorbanta, apoi trecem la prepararea sosului de legume.
7-Se spala si se cuarta legumele, apoi se taie rondele foarte subtiri morcovul, se toaca ceapa marunt si se taie fasii subtiri ardeii. Se pun apoi la prajit in 2 linguri de ulei, vreme de cca 15 minute, picurand cate 2 linguri de apa din cand in cand cand scade prea tare sosul.
8-Dupa 15 minute, se adauga si rosiile in cutie, si se condimenteaza sosul dupa gust, apoi il lasam sa fiarba inabusit pana se moaaie legumele.
9-Se lasa sa se scada pana se leaga bine.
10-Ultimii preparam si dovleceii, pe care ii curatam de coaja, si ii taiem in diagonala in felii de cca 1 cm grosime.
11-II punem in tigaia in care am prajit si placintelele, cu 2-3 linguri de ulei, si ii prajim pe ambele parti, pana se inteapa usor cu furculita.
12-Se serveste totul fierbinte [placintelele pot fi reincalzite in tigaie sau la cuptorul cu microunde]. Dovleceii se pot presara si cu o branza la alegere, sau se pot servi simpli, ca garnitura langa placintele, cu un polonic de sos alaturi.
Din aceasta reteta ies cam 4 portii mari, si nu necesita mai mult de o ora pregatirea mesei.
Pofta buna!