Astazi vom pregati o prajitura cu visine din visinata. Imi plac visinele din visinata mai mult ca visinata, si ca sa nu le mananc goale, m-am gandit sa scriu si o reteta 'alcoolica'. Zic alcoolica, pentru ca are un gust puternic de visinata. Cei carora nu le place gustul de alcool in dulciuri, pot inlocui visinele din visinata cu visine din dulceata.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 3 oua mari sau 4 oua f. mici, 200 gr de zahar, 100 gr faina, 75 gr cacao, 1 lingura de supa plina varf cu ness, 1 esenta de vanilie, 300 gr visine din visinata cantarite fara samburi, 1 lingurita praf de copt, 125 gr margarina.
In plus mai avem nevoie de 1 lingura de cacao pentru tapetat tava si o nuca de margarina, si separat 3-4 linguri de zahar pentru coaja crocanta.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput cantarim faina, zaharul si cacaoa. Scoatem samburii de la visine si le cantarim si pe ele, apoi topim margarina.
2-Faina se cerne cu praful de copt, apoi se amesteca la mixer margarina topita, si ouale pana se topeste zaharul, apoi adaugam faina , esenta de vanilie si cacaoa.
3-La sfarsit se adauga si lingura de ness [in stare solida] si se amesteca putin pana se topeste.
4-Se unge cu margarina o tava rotunda cu diametrul de cca 32 cm, apoi se tapeteaza cu pudra de cacao, ca in imagine. ['Tapetul' de cacao, este ideal pentru prajiturile cu cacao insiropate dar merge si in cazul de fata.]
5-Se varsa aluatul in tava apoi se presara cu zahar.
6-Este bine sa fie destul de bine acoperit cu zahar. Acesta se va topi si nu va ramane crusta de zahar ca la prajitura de mere, dar va forma o coaja crocanta si dulce, foarte delicioasa.
7-Se da la cuptor la 190 grade cca 45 de minute, si nu se serveste decat dupa ce s-a racit complet.
Extra sfat! Tava se poate tapeta din motive economica si cu faina sau pesmet, iar daca nu doriti sa aiba acoperisul crocant, nu presurati deloc zahar deasupra.
Pofta buna!