PLATOURI FESTIVE PENTRU COPII - lectia de gatit 73 capitolul 2

1-Gradinile suspendate ale Babilonului

poza reteta culinara

In lectia anterioara am scris ingredientele, asa ca nu le mai enumar inca odata. Vom adauga in plus o singura lingura de maioneza pentru decot pe care am uitat sa o mentionez anterior.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se fierbe pieptul de pui, ouale se fierb tari [cca 7 minute] , iar cartofeii mici se fierb in coaja. Dupa ce s-au racit, se curata cartofii de coaja si la fel si ouale.
poza reteta culinara

2-Se taie cubulete cartofii, putin mai mari decat pentru salata Beouf.
poza reteta culinara

3-Ouale se taie in cuburi mai mari, iar pieptul de pui se toaca cubulete.
poza reteta culinara

4-Separat amestecam toate ingredientele pentru dressing si frecam pana se omogenizeaza bine. Zeama de lamaie, sarea si piperul se potrivesc dupa gust.
poza reteta culinara

5-Se toarna sosul peste restul ingredientelor, apoi se amesteca bine.
poza reteta culinara

6-Compozitia bine amestecata se pune intr-un castron sau bol mai inalt, apoi ungem deasupra cu 1 lingura de maioneza. Trecem apoi la prepararea decorului.
poza reteta culinara

7-Cu un cutit special pentru curatat cartofii, facem mici crestaturi la suprafata morccovului pe care l-am curatat in prealabil.
poza reteta culinara

8-Curatam o salata de foile exterioare, pastram 'inima' , apoi o intepam cu cutitul in mijloc, si facem o gaura atat cat sa incapa varful ascutit al morcovului.
poza reteta culinara

9-Infigem palmierul intr-un colt al salatei.
poza reteta culinara

10-Apoi asezam una langa alta ciupercutele si crengutele de patrunjel, astfel incat sa 'curga' din bol, si presuram daca dorim cateva puncte rosii printre ciupercute, facute din ardei sau morcovi sau orice leguma frumos colorata, avem la indemana.
poza reteta culinara
2-Monstrul cu tepi
Ca sa nu uit ce e mai important. Frigaruile sunt preparate la cuptorul cu microunde. Acesta este motivul pentru care le-am facut din preparate.
poza reteta culinara

Ca si cantitate reteta varieaza in functie de cate frigarui dorim. Pentru 10 frigarui sigur avem nevoie de 10 ficatei de pui si 10 felii de bacon , kaiser, sau de costita. Cabanosii si carnaciorii oltenesti ii cumparam in functie de marime, incat sa ne iasa 10 bucati din fiecare. Mai avem nevoie de putin ulei sa prajim ficateii, 1 ardei rosu, 10 ciuperci intregi din conserva [sau 10 proaspete pe care le coacem sau prajim in prealabil], 1 castravete, de jumatate de paine rotunda unde infigem frigaruile si o maslina pe care o taiem rondele pentru ochi.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Mai intai prajim in putin ulei ficateii de gaina. Taiem apoi in bucati de cca 5-6 cm cabanosii si carnaciorii oltenesti, apoi ii crestam in forma de cruce la capete. La cuptorul cu microunde, aceste capete 'infloresc', adica se deschid la prajit.
poza reteta culinara

2-Taiem rondele castravetele, iar daca e prea mare , mai taiem odata rondelele pe jumatate. Si taiem bucati de cca 2 cm si ardeiul.
poza reteta culinara

3- Ficateii prajiti si raciti, se infasoara unul cate unul intr-o fasie de bacon.
poza reteta culinara

4-Trecem pe betele de frigaruie ca in fotografia de mai jos ingredientele, apoi le punem pe o farfurie. Dam farfuria la frigider, si cu ajutorul unor scobitori, infigem ochii si gura 'monstrului' exact ca in imaginea de mai sus. Exact inainte de servirea mesei, se dau frigaruile la cuptorul cu microunde pentru cca 3-4 minute, in functie de cat de puternic este cuptorul dumneavoastra. Frigaruile sunt gata , adica bine prajite, daca s-au desfacut frumos carnacoirii. Se iau apoi una cate una cu grija sa nu ne frigem si le infigem una langa alta in painea decorata din timp.
poza reteta culinara
3-Bubu cu ceapa verde
poza reteta culinara

Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se pun cartofii la fiert curatati de coaja. Intre timp pregatim icrele prin metoda binecunoscuta. Le frecam picurand cate o lingura de ulei, apoi frecam intr-o singura directie sa nu se 'taie', pana se incorporeaza uleiul. Din cand in cand, cand se intaresc prea tare, stoarcem cate putina zeama de lamaie.
poza reteta culinara

2- Dupa ce am terminat tot uleiul, gustam de acru si mai adaugam zeama de lamaie daca e nevoie, apoi trecem si pasam cartofii fierbinti, pana ii transformam intr-un piure fin. Dupa ce s-a racit complet, amestecam piureul cu icrele si jumatate de ceapa uscata, fin tocata.
poza reteta culinara

Icrele gata preparate se pun intr-un bol inalt, si se dau la frigider, unde datorita cartofilor se vor intari deajuns, incat sa ii putem rasturnam pe un platou si orna inainte de servire.
4-Platou cu oua 'hoate'
poza reteta culinara

Nu mai postez reteta din nou, am postate zeci de retete de oua umplute, iar designul este simplu si il poate face oricine, am atasat pur si simplu rondele de masline pentru ochi, bucatele de ardei pentru gura si cate 2 frunze de patrunjel pentru par. Exceptie am facut doar cu oul din mijloc, pe care l-am asezat in picioare, cu par de marar si caciula din varful de ardei capia. Cam atat, simplu ca buna ziua.
Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri