Adica platouri festive pentru petrecerile de copii. Cele de mai jos sunt cateva din platourile de la ziua de nastere a fetei mele. Nu le-am mai postat pe cele obisnuite si banale.
Iar retetele le vom enumera mai jos.
Nu este altceva decat o salata de pui cu sos aromat, la care am atasat si un 'palmier' din morcov cu miez de salata verde.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 5 cartofi foarte mici, 5 oua, 500 gr piept de pui fiert, 1 cutie de ciuperci intregi. Pentru dressing aveti nevoie de 3 linguri maioneza din comert, 2 linguri smantana, zeama de la 3/4 lamaie, piper alb, sare si 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa. Pentru decor aveti nevoie de 1 legatura de patrunjel, 1 morcov, 1 miez de salata verde.
Este o salata de icre dietetica, cu putin ulei si mult piure de cartofi, adica atat de dietetica cat poate fi o salata de icre.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 100 gr icre proaspete [sau la sare] nepreparate, 2 cartofi fierti maricei, 200 ml ulei de floarea soarelui, 1/2 ceapa mare, zeama de la 1 lamaie. Pentru decor aveti nevoie de 1 ceapa verde, 1 maslina taiata rondele din care vom forma ochii si putin ardei rosu din care modelam gura.
Este vorba de oua umplute cu ficat, am postat in trecut reteta tot la lectia de gatit. Pentru ca nu ma satur de oua umplute cu pate de ficat, acestea sunt prezente aproape la toate mesele de sarbatoare din familia mea.
La 10 oua, am pus 150 gr pate de porc, 2 linguri cu varf mustar picant, 1 lingura rasa maioneza, mult piper negru si cam atat de data asta.
Este o paine in care am infipt frigarui din carnaciori si ficatei cu bacon.
Fiecare frigaruie contine cate 1 ficatel invelit in bacon, cate o bucata de cabanos, si una de carnaciori oltenesti picanti, 1 ciuperca mica si 2 jumatati de rondea de castravete si o bucatica de ardei.
Daca doriti sa vedeti retetele si pozele atasate, acestea le voi publica in lectia urmatoare, la capitolul 2.