Asa cum am spus si la lectia anterioara, aceste placinte de mazare cu carne de pui, le-am pregatit odata cu cele de mazare cu telemea, asa ca este posibil sa se confunde putin fotografiile. Se pregatesc in acelasi mod.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 4-5 foi de placinta din comert, 1 conserva de mazare in apa [400 gr], 250-300 gr piept de pui gata fiert, 2 oua, 1 1/2 legatura de marar, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 3 linguri de ulei pentru prajit, cateva linguri de ulei pentru foi si tava, sare, piper alb 1 varf de cutit, 1 varf de cutit curry.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput se fierbe carnea de pui daca nu este fiarta deja, apoi trecem la pregatirea umpluturii propriuzise. Se prajeste ceapa in ulei la un loc cu morcovul taiat rondele subtiri.
2-Dupa ce s-au rumenit se adauga si mazarea si se mai tine catvea minute amestecand sa nu se arda.
3-Se toaca marunt mararul spalat si curatat de codite.
4-Se toaca marunt si carnea de pui fiarta si dezosata.
5-Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura.
6-Se ia o foaie de placinta si se unge cu putin ulei.
7-Se pune cca 2 linguri de umplutura exact ca in fotografie..
8-Se indoaie capetele conform exemplului...
9-...apoi rulam placinta .
10-Se pun placintelele una langa alta intr-o tava unsa cu mult ulei. Se toarna putin ulei pe deasupra, apoi se da la cuptor pana se rumeneste bine.
EXTRA SFAT! Cine doreste placintele cu coaja crocanta, le lasa la racit descoperit, daca doriti totusi placintele pufoase, stropiti bine placintele coapte cu apa, apoi acoperiti cu un servet de bucatarie curat si gros, si lasati asa pana se raceste.
De asemene este foarte gustoasa si o combinatie din cele 2 retete. Puteti pune si carne de pui si de telemea in aceeasi placinta, dar sa reduceti cantitatea de branza si carne la jumatate.
Pentru placintele de post, se poate inlocui carnea cu soia, si branza cu tofu.
Pofta buna!