PLACINTE DE MAZARE CU CARNE DE PUI - lectia de gatit 72

Asa cum am spus si la lectia anterioara, aceste placinte de mazare cu carne de pui, le-am pregatit odata cu cele de mazare cu telemea, asa ca este posibil sa se confunde putin fotografiile. Se pregatesc in acelasi mod.

PLACINTE DE MAZARE CU CARNE DE PUI

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 4-5 foi de placinta din comert, 1 conserva de mazare in apa [400 gr], 250-300 gr piept de pui gata fiert, 2 oua, 1 1/2 legatura de marar, 1 ceapa mare, 2 morcovi, 3 linguri de ulei pentru prajit, cateva linguri de ulei pentru foi si tava, sare, piper alb 1 varf de cutit, 1 varf de cutit curry.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput se fierbe carnea de pui daca nu este fiarta deja, apoi trecem la pregatirea umpluturii propriuzise. Se prajeste ceapa in ulei la un loc cu morcovul taiat rondele subtiri.
poza reteta culinara

2-Dupa ce s-au rumenit se adauga si mazarea si se mai tine catvea minute amestecand sa nu se arda.
poza reteta culinara

3-Se toaca marunt mararul spalat si curatat de codite.
poza reteta culinara

4-Se toaca marunt si carnea de pui fiarta si dezosata.
poza reteta culinara

5-Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura.
poza reteta culinara

6-Se ia o foaie de placinta si se unge cu putin ulei.
poza reteta culinara

7-Se pune cca 2 linguri de umplutura exact ca in fotografie..
poza reteta culinara

8-Se indoaie capetele conform exemplului...
poza reteta culinara

9-...apoi rulam placinta .
poza reteta culinara

10-Se pun placintelele una langa alta intr-o tava unsa cu mult ulei. Se toarna putin ulei pe deasupra, apoi se da la cuptor pana se rumeneste bine.
poza reteta culinara

EXTRA SFAT! Cine doreste placintele cu coaja crocanta, le lasa la racit descoperit, daca doriti totusi placintele pufoase, stropiti bine placintele coapte cu apa, apoi acoperiti cu un servet de bucatarie curat si gros, si lasati asa pana se raceste.
De asemene este foarte gustoasa si o combinatie din cele 2 retete. Puteti pune si carne de pui si de telemea in aceeasi placinta, dar sa reduceti cantitatea de branza si carne la jumatate.
Pentru placintele de post, se poate inlocui carnea cu soia, si branza cu tofu.
Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri