Platouri festive cu aperitive

1-FICATEI CU OUA DE PREPELITA PE SCOBITORI
10 ficatei,10 feliii de bacon[sau sunca],1 bol cu mustar,piper negru,20 oua de prepelita,1 salata verde,sare,piper negru,1 1/2 lamai
Se fierb ficateii de pui si ouale de prepelita[separat].Se taie ficateii in 2 ,apoi se infasoara fiecare jumatate in jumatate felie de bacon.Se fixeaza cu o scobitoare,apoi se dau la cuptor la foc foarte iute 5-6 minute,pana se rumeneste baconul.Separat,se curata ouale de prepelita,se taie in 2 si se stopesc la mijloc cu zeama de lamaie,cu sare si piper,apoi se unesc cele 2 jumatati si se trec impreuna pe scobitorile cu ficatei.Se aseaza scobitorile cu ficatei pe un platou,pe frunze de salata,cu un bol de mustar iute in mijloc.Din loc in loc se orneaza cu feliute de lamaie,foarte subtire taiate.
2-PLATOU CU APERITIVE CALDE
Pentru buletele de cascaval:400 gr cascaval ras,2 oua,300 gr pesmet,miez de paine muiat in lapte
Pentru pachetelele de pui:600 gr piept de pui,2 oua,3 mere,3 gogosari,1 ceapa rosie,2 rosii mari,salata verde,5 inguri de pesmet,ulei pentru prajit,2-3 cartofi
Pentru bulete se amesteca miezul de paine cu cascavalul ras si ouale apoi se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins.separat se bat filetele de pui ca pentru snitele,se dau prin pesmet si ou batut si se prajesc in ulei.Merele se rumenesc in cuptor curatate de mijloc.Cartofii se prajesc in ulei.Ardeii si rosiile taiate marunt se pun la prajit cu sae si o lingurita de miere pana scad.Pe un platou se servesc buletele de cascaval,pachetelele de pui,merele coapte si cartofii stropiti cu sosul de rosii si ardei.
3-PLATOU CU HORS D-OEUVRES CU PASTRAMA DE RECHIN SI CAVIAR
a-200 g pesmeciori pentru aperitive din comert[de preferat rotunzi nu patrati],200 g pastrama de rechin,100 g unt tinut la temperatura camerei,100 g maioneza,1 legatura patrunjel,1 castravete de sera.
b-200 g pesmeciori din comert,80 g caviar,80 g unt
Pastrama de rechin se taie cubulete,castravetele curatat se taie rondele.care se lasa la scurs pe un servet de hartie, iar pesmeciorii se ung cu unt.Peste fiecare pesmecior se pune o rondea de castravete,deasupra se spriteaza putina maioneza,si in motul de maioneza e infige cubuletul de pastrama de rechin si o frunza de patrunjel.Se serveste ca aperitiv.Se serveste pe platouri intercalate cu pesmeciorii unsi cu unt,peste care se pune 1 varf de cutit de caviar [icre negre].
4-INIMIOARE DIN FOIETAJ
200 g aluat de foietaj din comert congelat,1 forma de inimioare din comert
Umplutura:100 g telemea de capra,100 g branza dulce cremoasa,1 catel de usturoi pisat,1 lingura ceapa verde tocata,250 g cascaval,100 g sunca presata,piper alb,2 linguri de unt
Decor : 1 salata rosie lolla rossa,boia de ardei dulce,patrunjel tocat verde 1 legatura
Se freaca cu untul moale la temperatura camerei telemeaua rasa ,apoi se amesteca cu usturoiul pisat ,cu ceapa si cu branza de vaci si se amesteca totulpana se obtine o pasta omogena.
Se taie cu ajutorul formei de inimioare aluatul ,apoi se coc inimioarele de foietaj in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Se lasa la racit dupa ce s-au rumenit.Separat se taie cu forma de inimioare sunca feliata subtira si cascavalul feliat la fel.Pe fiecare inimioara de aluat se pune un bob mic de pasta de branza sub forma de liant,apoi 1 felie de cascaval,apoi iar un bob de pasta,o felie de sunca,iar pasta apoi inca o felie de cascaval.Deasupra se unge cu putina pasta de branza apoi se tine inimioara de margini si se apasa cu fata in jos in boiaua dulce pregatita intr-un vas sau in patrunjel verde tocat fin.Jumatate de inimioare vor fi verzi,jumatate rosii.Se spala salata,se usuca bine frunzele cu un servet de hartie,apoi pe un platou se astern frunzele crete de salata rosie iar deasupra lor intercalat inimioarele verzi cu cele rosii.Este o reteta migaloasa dar merita,efectul este pe masura.
5- PLATOU CU MINISANDWICH-URI CU CHIFTELUTE
1 bagheta de paine alba, 20 rosii ciresele, 1 castravete mare de sera,1 cutie pasta de branza cu verdeata, 1 salata verde, 1 tub branza topita cu smantana moale
chiftelute:2 piepti de pui,2 oua,3 felii de paine,2 cepe,2 catei de usturoi pisati,2 legaturi de patrunjel,ulei pentru prajit,5 linguri de pesmet
Salata se desface frunza cu frunza,se spala apoi se lasa frunzele la uscat de apa. Carnea de pui se da prin masina de tocat impreuna cu feliile de paine muiate in apa.Se adauga ouale,ceapa tocaat si usturoiul,verdeata tocata si condimentele.Se formeaa bile mai mari care se trec prin pesmet si se prajesc in baia de ulei incins. Bagheta se taie feliute subtiri, castravetele se taie rondele,apoi se lasa putin la scurs,rosile ciresele se taie in doua. Fiecare feliuta de paine se unge cu pasta de branza, se aseaza deasupra o rondea de castravete, iar peste rondea se aseaza jumatate de chiftea .Se face o aura mica in tubul de branza topita si se puncteaza 'pistrui' de branza peste chiftelute. Se aseaza pe un platou peste frunzele de salata minisandwich-urile cu chiftelute. Printre ele se pot aseza sub forma de copacei fruzulite de patrunjel verde.

Ultimele produse cu reduceri