Legumele,precautiile consumului de legume si contraindicatiile lor

Anghinarea nu este recomandata celor care sufera de litiaza biliara si de colopatie de fermentatie
Ardeiul iute este contraindicat in inflamatia gastrica sau in caz ulcer.
Ardeii grasi contin mari cantitati de pesticide si de substante provenite din ingrasamintele chimice. Intr-un studiu publicat in 2006, ardeii intrau intr-un top 12 al celor mai poluate alimente din supermarket-uri.
Bobul si fasolea consumate timp indelungat conduc uneori la aparitia durerilor de picioare. De asemenea.
Bostanul si dovleceii contin alcaloizi care provoaca inflamarea amigdalelor, iar folosirea indelungata a semintelor poate provoca uneori furunculoza.
Cartoful nu are contraindicatii dar datorita continutului mare de amidon nu este recomandat persoanelor supraponderale.De asemeni cartofii consumati in cantitati mari nu se recomanda barbatilor cu excitabilitate sexuala crescuta.
Ceapa, in cantitati mari, duce la tahicardie si alte modificari in functionarea sistemului cardiovascular. Este contraindicata celor cu afectiuni ale ficatului, rinichilor, pancreasului, cu ulcer stomacal si duodenal.
Ciupercile nu se recomanda copiilor pana in 4 ani.
Fasolea nu e indicata bebelusilor sub 1 an.
Gulia este contraindicata persoanelor cu probleme tiroidiene.
Lintea nu se recomanda in cazul bolilor de rinichi.
Mararul folosit timp indelungat si in cantitati mari, scade apetitul sexual la barbati.
Morcovul poate fi o otrava pentru fumatori. Intrind in reactie cu elementele cancerigene din fumul de tigara, betacarotenul provoaca aparitia cancerului.
Patrunjelul este contraindicat femeilor insarcinate si celor care alapteaza.
Rosiile nu se consuma atunci cind bolnavul foloseste preparate (medicamente) sulfamidice. Se va reduce la minim consumarea rosiilor in cazurile de astm bronsic, menstre dureroase, boli ginecologice, diateza urica, litiaza renala.
Salata verde se recomanada cu precautie pentru persoanele care sufera de colita de fermentatie, care ar trebui sa consume doar salata proaspat preparata.
Sfecla este contraindicata in diabet.Sucul de sfecla rosie, consumat proaspat, ridica tensiunea arteriala si poate provoca spasmul vaselor sanguine. Se recomanda ca sucul de sfecla rosie sa fie consumat la doua ore dupa ce a fost stors. Este de dorit sa fie amestecat si cu alte sucuri (morcovi, mere, varza).
Soia este contraindicata in infertilitatea feminina.Consumul de soia poate afecta persoanele care sufera de hipotiroidism sau alte afectiuni ale glandei tiroide.
Spanacul este contraindicat bolnavilor de hepatita, reumatism,inflamatii gastrice si intestinale,hiperuremici sau celor cu litiaza urica. ...
Sparanghelul este interzis in cistite si reumatism
Stevia este contraindicata bolnavilor de tuberculoza. Uneori provoaca uremie.Este contraindicata femeilor insarcinate sau care alapteaza.
Usturoiul irita mucoasa tractului digestiv; consumat in exces, inhiba centrul respirator si provoaca uneori diaree si voma.
Vinetele acumuleaza o substanta otravitoare (toxica), solanina. Pentru a le consuma fara grija, inainte de preparare ele se tin citeva minute in apa clocotita.

Ultimele produse cu reduceri