TOCANA DE FICATEI CU ARDEI SI MACAROANE - lectia de gatit 131

Buna ziua, astazi vom invata o reteta de paste cu sos de ardei si ficatei de pui.

TOCANA DE FICATEI CU ARDEI SI MACAROANE


Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg ficatei de pui curatati, 6-700 gr ardei, 2 cepe, 8 catei de usturoi, 2 linguri pasta de tomate, 1 paharut de vin [cca 150 ml] ,3 linguri de ulei, 1 varf de cutit de cimbru, 1 varf de cutit cimbrisor [se poate inlocui cu oregano], 1 varf de cutit piper negru, sare dupa gust.

1- Pentru inceput rumenim ficateii in uleiul incins. Separat curatam si spalam legumele, dupa care tocam marunt ceapa si ardeiul, si pisam usturoiul.



2-In acelasi ulei calim ceapa  si usturoiul pisat.



3-Dupa ce s-au aurit putin, adaugam ardeii tocati marunt, si ii calim la un loc, pana scade apa.



4-Intr-o cratita, punem ficateii si paharutul de vin, apoi turnam 1 ceasca de apa, pasta de tomate si sosul de ardei cu ceapa, apoi fierbem la foc mic, pana se moaie si se leaga sosul. Se serveste cu paste [de preferat spaghete], cu cascaval ras [eu  nu am avut in casa si am inlocuit cu feliute de cascavl Gouda rupte bucatele]. 5 minute inainte de final, se adauga si mirodeniile, si se potriveste de sare.



Pofta buna! EXTRA SFAT! Pastele se pot inlocui cu garnitura de cartofi, fierti, sau piure de cartofi.

Ultimele produse cu reduceri