TOCANA DE FICATEI CU ARDEI SI MACAROANE
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg ficatei de pui curatati, 6-700 gr ardei, 2 cepe, 8 catei de usturoi, 2 linguri pasta de tomate, 1 paharut de vin [cca 150 ml] ,3 linguri de ulei, 1 varf de cutit de cimbru, 1 varf de cutit cimbrisor [se poate inlocui cu oregano], 1 varf de cutit piper negru, sare dupa gust.
1- Pentru inceput rumenim ficateii in uleiul incins. Separat curatam si spalam legumele, dupa care tocam marunt ceapa si ardeiul, si pisam usturoiul.
2-In acelasi ulei calim ceapa si usturoiul pisat.
3-Dupa ce s-au aurit putin, adaugam ardeii tocati marunt, si ii calim la un loc, pana scade apa.
4-Intr-o cratita, punem ficateii si paharutul de vin, apoi turnam 1 ceasca de apa, pasta de tomate si sosul de ardei cu ceapa, apoi fierbem la foc mic, pana se moaie si se leaga sosul. Se serveste cu paste [de preferat spaghete], cu cascaval ras [eu nu am avut in casa si am inlocuit cu feliute de cascavl Gouda rupte bucatele]. 5 minute inainte de final, se adauga si mirodeniile, si se potriveste de sare.
Pofta buna! EXTRA SFAT! Pastele se pot inlocui cu garnitura de cartofi, fierti, sau piure de cartofi.