A trebuit sa pregatesc un ordef pentru o masa cu rudele, si am pregatit placintele cu mazare si telemea, si placintele cu mazare si carne de pui. Pentru ca erau cam multe fotografii, astazi voi explica numai reteta de placinte cu mazare si telemea, urmand sa scriu si pe cea cu mazare si pui data viitoare.
[Pentru ca le-am pregatit in paralel, 2-3 fotografii se pot regasi in ambele retete.]
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 4-5 foi de placinta din comert, 1 conserva de mazare in apa [400 gr], 250 telemea de vaci, 2 oua, 1 1/2 legatura de marar, 1 ceapa mare, 1 morcov, 3 linguri de ulei pentru prajit, cateva linguri de ulei pentru foi si tava, sare, piper alb 1 varf de cutit.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput, ungem cu ulei o tava de 20/30 cm, apoi trecem la prajeala. In 3 linguri de ulei, prajim ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele foarte subtiri.
2-Dupa ce s-au rumenit bine, adaugam si mazarea si mai tinem pe foc cateva minute, amestecand sa nu se prinda.
3-Tocam mararul dupa ce l-am spalat in prealabil.
4-Intr-un bol mare amestecam prajeala de legume, cu ouale, mararul, telemeaua sfaramata si un varf de cutit de piper alb.
5-Ungem cu ulei o foaie, apoi trecem la umplutura..
6-Punem intr-un colt cateva linguri de umplutura, apoi indoim marginile.
7-Rulam placinta , apoi o asezam in tava unsa cu ulei. Aprindem focul la 190-200 grade, si rulam in continuare toate placintelele.
8-Peste placintele asezate in tava, mai turnam putin ulei, ca 2-3 linguri, apoi dam tava la cuptorul incins.
9-Coacem cca 30 de minute, adica pana se rumenesc bine deasupra.
Aceasta reteta ca si cea de maine se poate servi exact in aceasta stare, sau se poate servi cu un sos de branza precum cel folosit la ultima lectia sau unul din sosurile urmatoare http://retete-culinare-diverse.ro/reteta_culinara_nr_3746.14.0.html sau http://retete-culinare-diverse.ro/reteta_culinara_nr_5074.14.0.html.
Pofta buna!