Buna ziua! Am mancat de curand la un fast food de la Golden Hall, o reteta nemaipomenita, pe care am reprodus-o destul de bine cred eu, asa ca am hotarat sa v-o inpartasesc, sa nu ma bucur numai eu de ea. Am adaugat in plus putin porumb care cred eu ca merge foarte bine cu restul.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 tortilla mari, 400 gr carne de pui, cruda [dezosata], 1 pumn de porumb din conserva, 4 bucati mari de rosii uscate in ulei, 1 ceapa mare sau 2 potrivite, jumatate de lingura de supa cu zahar, 1 lingurita de otet balsamic, 2 linguri de ulei, 2 linguri de ulei din borcanul de rosii uscate, piper alb, 6 felii de branza topita [se poate schimba la alegere cu cascaval Chedar], 3 linguri de mozzarella rasa, foi de salata si maioneza pentru servit, si 10 grame de unt de vaca.
1- Se taie cubulete carnea de pui, ...
2-...apoi se rumeneste in 2 linguri de ulei, din borcanul de rosii uscate.
3-Il dam deoparte dupa ce s-a prajit bine. La nevoie picuram apap, dar spre sfarsit, o lasam sa se evapore complet.
4-Se rumeneste zaharul in aceeasi tigaie pana se caramelizeaza, fara sa il ardem, apoi adaugam ceapa taiata julien, otetul si cele 2 linguri de ulei.
5-Ceapa se caleste 1-2 minute, atat cat sa devina sticloasa, fara sa se moaie complet.
6-Pe o foaie tortill, se presaoara mozzarella rasa,..
7-...apoi ceapa rumenita caramelizata,...
8-...apoi puiul prajit...
9-...restul de casacaval sau branza topita la alegere..
10-... si boabele de porumb pe care aproape le-am uitat.
11-Se taie in forma de stea, apoi se prajeste intr-o tigaie unsa cu unbob de unt [10 grame]. Se rastoarna c totul pe o farfurie, apoi inapoi in tigaie si se coace si pe partea cealalta.
Se serveste pe farfurie cu foi de salata verde, unsa din belsug cu maioneza, sau sub forma de sandwichi, intre 2 foi de salata verde, unse cu maioneza.
Pofta buna!