Buna ziua! Am fost plecata pe motive de sanatate, IAR, dar de data asta cred ca mi le-am rezolvat, si prin urmare, promit ca de acum inainte nu voi mai lipsi de pe sit cu retete si articole noi, mai mult decat atat, voi posta in fiecare saptamana cate o lectie de gatit.
Sa ne rezumam deocamdata la reteta de astazi, iar maine cel tarziu voi posta si un topic in legatura cu experientele mele noi, acumulate in Bucuresti.
[In fotografia de mai sus, placinta se intercaleaza cu cu ciupercile umplute, imi cer scuze ca nu am fotografiat-o separat]..
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 1 pachet aluat fraged de foietaj din comert.[il puteti prepara si dvs. dar aceasta este varianta rapida], 3 linguri de ulei, 400 gr ciuperci proaspete, 1 cutie de smantana de 250 gr , 1 ceapa f. mare, 200 gr cascaval, 1 cartof fiert facut piure, 1 ou, piper alb, sare.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput spalam ciupercile in apa rapid, apoi le tocam in cubulete cam de 1/1 cm, sau le rupem pur si simplu bucatele cu mana. Eu am folosit preferatele mele, ciupercile Champinon, si ca de obicei le-am curatat si de pielite, desi se spuna ca cele mai multe vitamine se afla de obicei in coaja. Asa o fi dar vecjile obiceiuri mor greu...Rumenim apoi ciupercile in ulei, pana se moaie auresc, ...
2-Cat se rumenesc ciupercile, spalam, curatam si tocam marunt ceapa, ...
3-...pe care o turnam peste ciuperci, dupa ce acestea s-su rumenit, si s-a evaporat apa lasata. Dupa ce s-a calit si ceapa, turnam smantana, ...
4-si lasam sa fiarba la foc f. mic, pana se leaga bine, amestecand mai des pe masura ce se leaga, ca sa nu se lipeasca.
5-Intr-o forma de cca 24-28 cm diametru, de preferabil de teflon, si unsa cu f. putin ulei, [aluatul fraged isi lasa de obicei destula grasime], intindem jumatate din foile de aluat, in asa fel incat sa tapetam si marginile formei.
6-Separat se framanta pasta de ciuperci racita, cu restul de ingrediente, apoi se toarna peste aluatul din tava.
7-Se pune deasupra restul de aluat, pe care in intindem bine, avand grija sa indoim marginile in surplus, catre interior, ca sa ii dam si o forma frumoasa, apoi se taie in forma de stea.
8-Se coace cca 45 de minute, la cca 185 de grade, apoi se scoate dupa ce s-a rumenit. Se poate servi si rece, dar este mult mai gustoasa calda [ca orice foietaj de altfel...]
Pofta buna!