PLACINTA DE CIUPERCI CU ALUAT FRAGED - lecita de gatit 119

Buna ziua! Am fost plecata pe motive de sanatate, IAR, dar de data asta cred ca mi le-am rezolvat, si prin urmare, promit ca de acum inainte nu voi mai lipsi de pe sit cu retete si articole noi, mai mult decat atat, voi posta in fiecare saptamana cate o lectie de gatit.
Sa ne rezumam deocamdata la reteta de astazi, iar maine cel tarziu voi posta si un topic in legatura cu experientele mele noi, acumulate in Bucuresti.

PLACINTA DE CIUPERCI CU ALUAT FRAGED

poza reteta culinara

[In fotografia de mai sus, placinta se intercaleaza cu cu ciupercile umplute, imi cer scuze ca nu am fotografiat-o separat]..
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 1 pachet aluat fraged de foietaj din comert.[il puteti prepara si dvs. dar aceasta este varianta rapida], 3 linguri de ulei, 400 gr ciuperci proaspete, 1 cutie de smantana de 250 gr , 1 ceapa f. mare, 200 gr cascaval, 1 cartof fiert facut piure, 1 ou, piper alb, sare.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput spalam ciupercile in apa rapid, apoi le tocam in cubulete cam de 1/1 cm, sau le rupem pur si simplu bucatele cu mana. Eu am folosit preferatele mele, ciupercile Champinon, si ca de obicei le-am curatat si de pielite, desi se spuna ca cele mai multe vitamine se afla de obicei in coaja. Asa o fi dar vecjile obiceiuri mor greu...Rumenim apoi ciupercile in ulei, pana se moaie auresc, ...
poza reteta culinara

2-Cat se rumenesc ciupercile, spalam, curatam si tocam marunt ceapa, ...
poza reteta culinara

3-...pe care o turnam peste ciuperci, dupa ce acestea s-su rumenit, si s-a evaporat apa lasata. Dupa ce s-a calit si ceapa, turnam smantana, ...
poza reteta culinara

4-si lasam sa fiarba la foc f. mic, pana se leaga bine, amestecand mai des pe masura ce se leaga, ca sa nu se lipeasca.
poza reteta culinara

5-Intr-o forma de cca 24-28 cm diametru, de preferabil de teflon, si unsa cu f. putin ulei, [aluatul fraged isi lasa de obicei destula grasime], intindem jumatate din foile de aluat, in asa fel incat sa tapetam si marginile formei.
poza reteta culinara

6-Separat se framanta pasta de ciuperci racita, cu restul de ingrediente, apoi se toarna peste aluatul din tava.
poza reteta culinara

7-Se pune deasupra restul de aluat, pe care in intindem bine, avand grija sa indoim marginile in surplus, catre interior, ca sa ii dam si o forma frumoasa, apoi se taie in forma de stea.
poza reteta culinara

8-Se coace cca 45 de minute, la cca 185 de grade, apoi se scoate dupa ce s-a rumenit. Se poate servi si rece, dar este mult mai gustoasa calda [ca orice foietaj de altfel...]
poza reteta culinara

Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri