PLACINTA CROCANTA CU FICATEI, BRANZETURI SI LEGUME - lectia de gatit 84

Aceasta placinta este un aperitiv foarte consistent, care poate fi servit si ca fel principal, atat simplu cat si insotit de un sos la alegere.
Nu este o reteta economica, dar este o reteta foarte gustoasa si de mare efect pentru mesele cu invitati. Reteta este pentru o cantitate destul de mare [cca 10 portii], asa ca puteti sa o injumatatiti daca doriti.

PLACINTA CROCANTA CU FICATEI, BRANZETURI SI LEGUME

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta avem nevoie de 450-500 gr foi subtiri de placinta din comert sau de casa, 200 gr ficatei, 150 gr bacon sau costita afumata, 200 gr cascaval taiat felii subtiri, 400 gr branza telemea, 600 gr ardei grasi sau kapia rosii , 1 legatura de ceapa verde, 1 conserva mare de ciuperci in apa [daca se poate intregi], cateva linguri de ulei, sare si piper negru.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput curatam si spalam ceapa si ardeii dupa care ii taiem in rondele mari, si ii calim in 3 linguri de ulei incins.
poza reteta culinara

2-Dupa ce s-au muiat putin si a scazut apa, adaugam ciupercile scurse si rumenim bine.Dupa ce s-au aurit putin si a scazut complet apa, dam deoparte si varsam legumele intr-un castron.
poza reteta culinara

3-Intre timp separat taiem cubulete ficatul de pui. Daca este congelat, se taie mai usor cand e pe jumatate dezghetat...
poza reteta culinara

...apoi taiem cubulete mici si baconul.
poza reteta culinara

4-Rumenim baconul in tigaia in care am rumenit legumele, il dam deoparte apoi rumenim in aceeasi tigaie intr-o lingura de ulei si ficateii bine dezghetati.
poza reteta culinara

5-In castronul cu legumele, turnam si baconul, ficateii, apoi adaugam si telemeaua sfaramata cu degetele, sau taiata cubulete foarte mici...
poza reteta culinara

..., condimentam cu sare si piper dupa gust, avand grija sa nu scapam prea multa sare daca telemeaua e mai saratica, apoi amestecam bine.
poza reteta culinara

6-Ungem cu ulei o tava mare de 30/40 cm, apoi trecem la rulatul placintelor. Vom forma pachetele. Pe o foaie de placinta asezam 2 felii de cascaval subtire feliat, apoi 2-3 linguri de umplutura. Putem taia foile de placinta in 2 ca sa formam mai multe placintele mici, sau putem sa formam cateva ,mai mari.
poza reteta culinara

7-Se impacheteaza apoi ca in fotografiile de mai jos, rasucind marginile spre interior ca sa nu se verse umplutura...
poza reteta culinara

poza reteta culinara

poza reteta culinara

8-...apoi se aseza placintele una langa alta in tava unsa cu ulei, peste care mai turnam putin ulei [cam 2-3 llinguri], ca sa avem parte de niste placinte crocante.
poza reteta culinara

9-Dam la cuptor la foc iute la inceput pentru 10-15 minute, apoi dupa ce s-au rumenit putin ca in imagine, scadem focul la 180 de grade, si mai tinem cca 30 de minute.
poza reteta culinara

Putem servi placintele atat calde cat si reci.
Pofta buna!!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri