In sfarsit o sa reintram in normal cu lectiile de gatit, si scuze pentru lunga absenta.
Astazi vom gati un ghiveci care este la fel de gustos si fara carne, dar, cum e si firesc, nu e chiar atat de consistent.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 1 kg de carne de porc, 3 ardei divers colorati nu prea mari, 1 1/2 legatura de ceapa verde, 1 cutie de rosii in bulion, 1 lingura pasta de tomate, 2 morcovi nu prea mari, 2 cartofi, 2 dovlecei potriviti, 1 cutie de ciuperci in apa [facultativ], 1 legatura de marar, 3 linguri de ulei, sare si piper negru.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput prajim ,carnea taiata cuburi, in uleiul incins vreme de 15-20 de minute, pana se aureste bine pe toate partile.
2- Se scoate carnea din ulei, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa acopere si se lasa la fiert 1 ora.
3-Se curata legumele, se spala si se taie rondele foarte subtiri morcovii, rondele de cca 1 cm dovleceii, si cuburi potrivite ca marime, cartofii. Se pun in apa unde se tin pana fierbe carnea.
4-Separat se taie rondele ceapa si ardeii spalati si curatati, dupa care se pun la prajit la un loc cu ciupercile scurse de apa, in uleiul in care s-a rumenit carnea.
5-Dupa ce s-au rumenit, se adauga rosiile din conserva si pasta de bulion si se fierbe 5 minute la foc iute, amestecand sa nu se lipeasca.
6-Dupa ce carnea a fiert o ora, se adauga cartofii, morcovii si dovleceii si se mai tine pe foc pana se moaie si legumele. Dupa ce au fiert legumele, se adauga prajeala de ardei, ceapa si rosii,. mararul spalat si tocat si sa si piper dupa gust.
7-Se mai da intr-un clcot apoi se serveste fierbinte. Fiind o mancare foarte consistenta, este bine sa o servim cu o salata usoara.
Pofta buna!