Piperul rosu

Piperul rosu ca si piperul alb, piperul verde si piperul negru este un produs al aceleasi plante, Piper nigrum din familia Piperaceae. Boabele de piper pot fi albe,negre,verzi sau rosii in functie de cum sunt procesate, si de perioada de recoltare.

poza reteta culinara

El nu trebuie confundat cu piperul roz care provine de la o planta diferita.
Piperul rosu este un produs relativ rar si este considerabil mai iute si mai aromat decat piperul verde, combinand aroma matura a piperului negru cu cea proaspata a piperului verde.
poza reteta culinara

Desi exista pe piata toate cele patru variante de piper, cel negru domina de departe productia si consumul. Piperul rosu aproape ca nu are importanta, fiind mai mult o curiozitate exotica. Piperul rosu este putin folosit si abia si-a facut loc in bucatariile din intreaga lume.
Piperul rosu, spre deosebire de cel negru, este foarte iute. Sfera de folosire a lui este limitata: mincaruri cu orez, mezeluri de gaina, mincaruri cu lapte acru sau cu legume.

poza reteta culinara

Piperul este cunoscut ca un foarte bun antiseptic, iar in India este folosit chiar ca mijloc de intarire a memoriei.

Ultimele produse cu reduceri