Molotrul albastru este o planta ierboasa, inalta de 0,5m, care apartine familiei Fabaceae familia fasolei), find numit in unele regiuni sulcinica albastra.

Specia are frunze trifoliate si flori mici albastre-azurii zigomorfe, grupate in capitule. Semintele sunt mici, de culore bruna. In unele parti ale Europei planta se cultiva in scopuri condimentare.
Molotru albastru desi are o arie larga de raspandire (in zona muntilor Alpi, in muntii din sudul si sud-estul Europei si in muntii Caucaz), intalnindu-se ca specie ruderala, ca buruiana sau prin miristi, se intalneste relativ rar, izolat sau in grupuri mic. Nu se gaseste in locuri umbroase semiumbroase sau umede, preferand spatiile deschise cu lumina directa.

Frunzele uscate ale molotrului albastru au miros placut si gust specific , asemanator cu molotrul obisnuit (schinduf), datorita prezentei derivatilor cumariniti. Macinate fin se folosesc ca si condiment in diferite preparate culinare. Molotrul albastriu este folosit doar uscat .
Pudra de frunze si flori uscate e utilizata ca aromatizant si colorant pentru paine. Il intalnim de asemenea in supa si mancaruri de cartofi. In zonele unde creste mai este folosit si la prepararea si condimenarea anumitor branzeturi. Dar este putin cunoscut ca si condiment in restul lumi fiind folosit mai mult in tarile de origine din Europa .

Infuzia concentrata realizata din frunzele uscate ale speciei Trigonella coerulea se foloseste pentru spalaturi oculare sau ca apa de gura.