Piersicile si sanatatea

Astazi sunt in lume peste 700 de tipuri de piersici galbene sau rosii. Din modificarile lor genetice au rezultat nectarinele piersicile golase, deci fara perisori pe suprafata,.Piersicile pot fi consumate in stare proaspata pe o perioada de circa patru luni de zile, 15 iunie - 15 octombrie.

Valoarea nutritiva a piersicilor
100 g piersici
-Calorii 40 -Apa 86-87 g -Fibre 1 g - Carbohidrati 8 g - Potasiu 160 mg - Vitamina C 30 mg - Vitamina E 0,5 mg - Betacaroten 100 microg -Magneziu 16 mg - Calciu 7 mg,de asemeni contin, sodiu, cupru,fosforul,fier,zinc,iod,seleniu .
100 g de piersici asigura cca. 75% din necesarul zilnic de vitamina C!
Proprietatile terapeutice ale piersicilor
-stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si biliare
-ajuta la echilibrarea sistemului nervos si intarirea imunitatii organismului
-sunt diuretice si laxative
-sunt energizante
-piersica intarzie procesul de imbatranire si ajuta la mentinerea stralucirii si tineretii tenului.
- protejeaza pielea impotriva radiatiilor daca sunt consumate frecvent
-au efect alcalizant si vermifug
Masti cosmetice cu piersici
-Masca de piersici pentru ten normal sau uscat: trei linguri de suc de piersici, tot atata smantana proaspata, o jumatate de lingurita de suc de lamaie. Se amesteca bine. Se aplica pe fata. Se lasa cinci minute si apoi se clateste.
-Masca pentru ten normal sau uscat: se aplica pe fata pulpa unei piersici la care s-a adaugat o lingurita de ulei de migdale dulci. Se clateste dupa ce s-a lasat sa actioneze timp de 20 de minute.
Leacuri din traista bunicii
-Patru piersici mancate in fiecare dimineata in loc de micul dejun regleaza functiile intestinale si hepatice, intretin alcalinitatea sangelui, favorizeaza asimilatia si nutritia.
-Consumul regulat de piersici se recomanda si celor cu litiaza urinara, precum si persoanelor care doresc sa-si mareasca debitul urinar.
-30 g de frunze sau de flori intr-o jumatate de litru de apa se lasa sa infuzeze timp de zece minute. Se bea cate o ceasca dupa fiecare masa.
Contraindicatiile consumului de piersici
Piersicile pot determina reactii alergice la persoanele predispuse la astfel de manifestari,persoanele sensibile la polenul de arbori,sau la graminee si cereale pot fi alergice piersici.

Ultimele produse cu reduceri