Astazi sunt in lume peste 700 de tipuri de piersici galbene sau rosii. Din modificarile lor genetice au rezultat nectarinele piersicile golase, deci fara perisori pe suprafata,.Piersicile pot fi consumate in stare proaspata pe o perioada de circa patru luni de zile, 15 iunie - 15 octombrie.
-Calorii 40 -Apa 86-87 g -Fibre 1 g - Carbohidrati 8 g - Potasiu 160 mg - Vitamina C 30 mg - Vitamina E 0,5 mg - Betacaroten 100 microg -Magneziu 16 mg - Calciu 7 mg,de asemeni contin, sodiu, cupru,fosforul,fier,zinc,iod,seleniu .
100 g de piersici asigura cca. 75% din necesarul zilnic de vitamina C!
-ajuta la echilibrarea sistemului nervos si intarirea imunitatii organismului
-sunt diuretice si laxative
-sunt energizante
-piersica intarzie procesul de imbatranire si ajuta la mentinerea stralucirii si tineretii tenului.
- protejeaza pielea impotriva radiatiilor daca sunt consumate frecvent
-au efect alcalizant si vermifug
-Masca pentru ten normal sau uscat: se aplica pe fata pulpa unei piersici la care s-a adaugat o lingurita de ulei de migdale dulci. Se clateste dupa ce s-a lasat sa actioneze timp de 20 de minute.
-Consumul regulat de piersici se recomanda si celor cu litiaza urinara, precum si persoanelor care doresc sa-si mareasca debitul urinar.
-30 g de frunze sau de flori intr-o jumatate de litru de apa se lasa sa infuzeze timp de zece minute. Se bea cate o ceasca dupa fiecare masa.