PATEURI CU URDA SI MIERE - lectia de gatit 76

Astazi vom pregati o reteta noua: cosulete cu urda si miere. Reteta de pateuri cu urda, este o reteta elastica care se poate servi si pregati cu mai multe sau cu diferite alte ingrediente.

PATEURI CU URDA SI MIERE

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta avem nevoie de 650-700 gr aluat de foietaj din comert, 450 gr urda, 2 oua, 100 gr zahar, 1 varf de cutit scortisoara, miere si scortisoara pentru servit.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput pregatim umplutura. Sfaramam cu furculita urda, apoi o amestecam bine cu ouale si zaharul.
poza reteta culinara

2-Adaugam si scortisoara, amestecam bine apoi trecem la pregatirea cosuletelor, adica a pateurilor.
poza reteta culinara

3-Intindem foaia de aluat, apoi cu o ceasca mare decupam cercuri cu diametrul destul de mare, caci se strang pe parcurs.
poza reteta culinara

4-Cu varfurile degetelor, ciupim aluatul exact ca in imaginea de mai jos.
poza reteta culinara

5-Ciupind aluatul de jur-imprejur, se ridica cosuletul.
poza reteta culinara

6-Putem sa formam cosuletul mai stramt si mai inalt, sau mai larg. Colturile de aluat ramase, nu se arunca, ci se aseaza pe fundul cosuletelor in interior, pentru o baza mai groasa, si un pateu mai consistent.
poza reteta culinara

7-Se pun cosuletele in tava tapetata cu foaie de copt , apoi aprindem cuptorul sa se incalzeasca din timp la 190 de grade.
poza reteta culinara

8-Umplem apoi cu lingurita cosuletele. Intra cam 2 lingurite la 1 cosulet, apoi dam la cuptorul incins pentru cca 45 de minute la 190 de grade.
poza reteta culinara

9-Dupa ce s-au rumenit bine se scot din cuptor. Se lasa la racit 5 minute numai, apoi se servesc pe farfurie cu furculita, dupa ce in prealabil le-am stropit cu miere...
poza reteta culinara

10-...si cu scortisoara fin macinata.
poza reteta culinara

Aceasta reteta poate fi asa cum am spus la inceput, pregatita si cu alte ingrediente. Putem pregati aceeasi reteta, dar alta varianta inlocuind mierea si scortisoara cu dulceata de visine, sau inlocuind urda cu branza proaspata. Celor carora nu le place scortisoara o pot inlocui esenta de vanilie, sau cu coaja de portocale sau de lamaie. Pateurile mai pot fi servite simplu , tavalite prin zahar vanilat, dar cu conditia de baza sa fie calde. Daca s-au racit pot fi incalzite la cuptorul cu microunde. De asemenea in umplutura mai pot fi adaugate stafide sau caise deshidratate.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri