Buna ziua! Astazi vom pregati ceva mai putin festiv si mai putin complicat: chiftele sau parjoale de dovlecei cu telemea si parmezan.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de : 3 dovlecei potriviti, 200 gr telemea de vaca mai uscata [adica nu foarte apoasa], 2 oua, 100 gr paine mai veche, 50 gr pesmet, 50 parmezan ras, ulei pentru prajit si cca 100 gr faina pentru 'tavalit' chiftelutele, 1 legatura de marar.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput spalam dovleceii, ii curatam de cotor , dar ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii stoarcem bine de apa intr-o sita...
2-...apoi sfaramam telemeaua cu o furculita.
3-Separat trecem sub un jet de apa painea, apoi o stoarcem foarte bine si o mixam cu tocatorul de legume, apoi tocam marunt mararul spalat .
4-Intr-un castron, amestecam bine dovleceii scursi bine cu branza, mararul, condimentele, painea si pesmetul. Se framanta si se omogenizeaza.
5-Incingem uleiul bine. Cu mana uda se formeaza bile de compozitie, care se aplatizeaza cu palma, apoi se tavalesc prin faina.
6-Dam drumul in uleiul incins chiftelelor una cate una.
7-Prajim la foc iute 2-3 minute, apoi scadem flacara aragazului, si lasam sa se patrunda bine. Dupa ce au prins o crusta aurie in partea de jos, le intoarcem si pe partea cealalta.
8-Se scot pe hartie absorbanta, sau servetele, care sa absoarba excesul de ulei, sau se pot servi asa.
Se pot consuma ca aperitiv calde sau reci, dar si ca garnitura la gratare si frigarui, sau chiar ca fel principal.
Pofta buna!