Buna ziua! Astazi voi prezenta 2 retete de salate foarte consistente, pe care le putem servi cu un decor adecvat, chiar si la mesele de sarbatori. Este vorba de o salata cu oua, si una cu carne de pui.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1-Pentru salata de ou, : 8 oua, 1 salata verde mare, 1 ceapa potrivita [sau 5 cepe verzi], 1 castravete de gradina proaspat, jumatate de legatura de patrunjel verde, jumatate de legatura de marar verde. Pentru dresing avem nevoie de 3 linguri de maioneza, 2 linguri otet balsam, 2 linguri de mustar de masa iute.
2-pentru salata de pui: 1 piept de pui mare [cca 700 gr], 1 salata verde, 100 gr varza alba fideluta, 1 cartof fiert, 100 gr cascaval Chedarr taiat cubulete. Pentru dresing avem nevoie de 100 gr maioneza Heinz, 150 gr smantana, 2 catei de usturoi, 1 lingurita rasa de piper negru, sare dupa gust.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput fierbem separat carnea de pui si ouale, dupa care dezosam si indepartam pielea de pe carnea, si curatam ouale. Separat spalam si curatam legumele proaspete, iar cartoful se fierbe cu tot cu coaja.
2-Taiem cubulete carnea de pui fiarta...
3-...si tocam salatele verzi, dupa care impartim salata tocata in doua parti, una pentru salata de pui, una pentru cea cu oua.
4-Continuam cu salata de ou. Intr-un bol punem salata verde, apoi taiem deasupra cuburi 6 oua, lasand 2 oua pentru ornat.
5-Turnam deasupra si ceapa pe care o taiem fasii subtiri...
6-...si completam cu castravetele , pe care il taiem rondele mici.
7-Amestecam salata si o rasturnam intr-un castron sau platou, pentru servit. Deasupra punem in forma de stea ouale taiate in sferturi, ...
8-...si presuram cu verdeata tocata si spalata.
9-Intr-un borcan cu filet, punem toate ingredientele pentru sos, punem capacul, apoi agitam bine. Salata se da la frigider pana la ora servirii. Inainte de a fi servita, turnam deasupra sosul, pe care il tinem de asemenea la rece.
10-La fel se prepara si dresingul de la salata de pui, avand grija sa punem usturoiul pisat bine. Se da la frigider, dar e bine sa nu preparam dresingul decat cu o ora cel mut inaintea mesei, daca nu vrem sa prinda la frigider, un gust usor metalic, pe care il obtine de obicei usturoiul pisat prea devreme.
11-Pentru salata de pui, tocam cubulete mici cartoful fiert si racit [nu-l taiati cald ca se sfarama tot], apoi il adaugam peste salata tocata amestecata cu varza, cascavalul si pieptul taiate cubulete.
12-Ca si in cazul de mai sus, salata se amesteca, apoi se da la frigider, la fel ca si borcanul cu dresing, pe care il turnam deasupra salatei, doar la ora la care servim salata.
EXTRA SFAT! Salata de pui, avand dresingul alb, poate fi lesne ornata pentru o masa, de Craciun, cu ajutorul unor crengute de patrunjel sau marar verde, pe care le infigem deasupra dressingului. De asemeni putem orna si cu cateva ciupercute intregi din conserva. Vezi modelul 'Gradinile suspendate ale Babilonului ' de la pagina http://retete-culinare-diverse.ro/news1228.html.3
Daca doriti ca dressingul sa ramana alb, nu uitati sa amestecati piperul cu ingredientele pentru salata si nu cu cele pentru dressing.
Pofta buna!