Buna ziua tuturor. Astazi am gatit oua umplute, cea mai clasica reteta cred, mult prea simpla, dar cu toate acestea m-am hotarta sa o public, ca de obicei, deci..
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 12 oua, 150 g pate, 2 linguri mari cu mustar dulce, piper negru, 1 lingura maioneza, cateva frunze de patrunjel, 3 castraveciori foarte mici din otet sau murati pentru decor.
Pentru a urmari pozele si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se fierb ouale tari [ 7 minute], apoi se lasa la racit, dupa care se curata frumos.
2- Se taie in doua pe lung si se indeparteaza galbenusul, pe care il punem intr-un castron deoparte, si il maruntim cu o furculita foarte bine.
3-Intr-un castron se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza galbenusuirle zdrobite, mustarul, maioneza, pateul si condimentele [adica piperul negru si sare dupa gust.]
4-Se umplu ouale cu aceasta pasta cu ajutorul unei lingurite, apoi se acopera cu o folie de nylon si se dau la frigider.
5-Se taie separat rondele foarte fine castraveciorii murati, si se spala si se rup in crengute mici firele de patrunjel. Inainte de servire se orneaza ca in poza de mai jos ouale cu 'buline' de castraveciori si cu o frunzulita de patrunjel.
Pofta buna!