Astazi am sa public 2 reteta pe care le-am pregatit in acelasi timp acum cateva zile. Este vorba de Gogosele de cartofi cu cascaval
si Tarta de pui cu piure de cartofi
Avem nevoie de 100 g faina, 2 oua, 100 g margarina, 700 g cartofi, 100 g cascaval ras, 1/2 lingurita praf de copt.
Din aceste ingrediente vom pregati atat gogoselele de cartofi cat si aluatul din piure pentru tarta de pui.
Numai pentru tarta de pui, avem nevoie de 500 g piept de pui, 3 linguri ulei din borcanul de rosii uscate in ulei, sau 50 g rosii uscate in ulei si fin tocate, 1 ceapa, 1 gogosar rosu si un morcov mare pentru umplutura, si 2 oua si o cutiuta de smantana pentru turnat pe deasupra.
Daca doriti sa urmariti reteta pas cu pas si pozele atasate, dati click pe butonul de mai jos.
1-Cantarim si pregatim ingredioentele din timp. Cartofii trebuie sa cantareasca 700-750 g curatati .
2-Se taie cartofii cuburi si se pun la fiert in apa putina.
3-Se paseaza piure cartofii fierti apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru gogosele.
4-Se framanta pana se omogenizeaza aluatul de cartofi.
5-Cu ajutorul unei pungi taiate se spriteaza gogoselele intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt. Pregatim gogosele din jumatate de aluat. Cealalta jumatate o tinem pentru tarta de pui.
6-Gogoselele de cartofi se rumenesc putin la varfuri, dar raman deschise la culoare.
7- Separat pregatim ingredientele pentru tarta de pui.
8-Se toaca marunt ceapa, cubulete piaptul de pui, rondele subtiri orcovul si ardeiul, apoi se pun in tigaie la prajit in uleiul aromat de la rosii uscate.
9-Se calesc in tigaie cateva minute la foc mic, pana se evapora complet apa pe care o lasa legumele si carnea, si se rumenesc putin.
10-Intr-un vas de iena sau intr-o tava mica de 20/30 unsa cu margarina se pune un start de aluat de cartofi, ramas de la gogoselele de cartofi si se intinde cu lingura.
11-Deasupra punem turnam puiul prajit cu legumele si intindem bine amestecul.
12-Separat se bat ouale cu smantana si putina sare , ca pentru omleta..
13-Se toarna amestecul de oua peste starturile de cartofi si pui din tava.
14-Se da tava la foc pottrivit cca 45 de minute. Se lasa putin la racit. Se serveste calda dar nu se taie foarte fierbinte, cat este inca foarte moale. Este la fel de gustoasa si rece.
Pofta buna!