Buna ziua din nou. Astazi vom pregati o reteta satioasa, si de mare efect, pentru cei carora le plac gusturile tari si mancarurile puternic parfumate. Deci...
Ca de obicei am uitat sa pozez o portie. Vom avea nevoie de 5-6 ciuperci mari, adica cca 500 g , 500 g ficatei de pui, 1 capatana de usturoi, 4 linguri de ulei, 100-150 g cascaval feliat moale,1 cutie rosii tocate in bulion [400 g], 1 rosie mare, 1 ceapa mica, piper negru si sare
Pentru a urmari pozele si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se aleg ciuperci [Porto bello] cu palaria mare ca in fotografie
2- Se dezgheata ficateii daca e cazul si se curata. Se curata de pielita ciupercile, se clatesc rapid cu apa, sa nu aiba pietricele, apoi se curata usturoiul, si se toaca ceapa marunt.
3- Intr-un vas de yena uns cu margarina, se pun palariutele de ciuperci cu fata in sus si se stropesc cu putin ulei, apoi se dau la cuptor la foc iute, cca 10 minute.
4-Intre timp se rumenesc in ulei ficateii de pui apoi se prajesc bine.
5- Dupa 10 minute, scoatem ciupercile din cuptor, si punem pefiecare ciuperca,1-2 ficatei, condimentam,iar deasupra punem cate o rondea de rosie, apoi dam totul la cuptor.
6- Separat se rumenesc in uleiul ramas de la ficatei ceapa tocata si usturoiul maruntit. Se adauga apoi rosiile, sarea si piperul, si se continua fierberea la foc mic.
7-Dupa ce s-a legat sosul, se da deoparte tigaia, si se scoate vasul cu ciupercile din cuptor.
8-Se toarna sosul printre ciuperci, si se pune cate o felie grosuta de cascaval pe fiecare ciuperca ,peste sau sub rondeaua de rosie. Daca mai raman ficatei care nu au incaput peste ciuperci, se pun tot printre ele, apoi se acopera cu feliute de cascaval sa nu se usuce de la cuptor, si se mai dau odata la cuptor, 3-5 minute, pana se topeste cascavalul.
Pofta buna!