ORNAMENTE DIN PASTA DE ZAHAR PENTRU TORTURI - lectia de gatit 25, capitolul 2

Astazi vom invata sa modelam catei, berbecuti si purcei. Pentru tortul de care v-am vorbit in lectia precedenta am facut intr-un colt si acest mic tablou. Un catel, un ursulet, un berbec si o vacuta joaca un joc de carti iar cei 2 purcei trag cu ochiul.

[link=http://www.postimage.org/image.php?v=aVtCWz9]poza reteta culinara

Este vorba de aceleasi ingrediente, deci nu mai scriu reteta, ci doar va explic metoda.
Pentru a urmari toate fotografiile si explicatiile in amanunt, dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru purcelus avem nevoie de 1 bila de fondant pentru cap, 1 biluta pentru rat, 2 pentru urechi [eu nu am pus si codita], si un tub pentru corp.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1gO9hA]poza reteta culinara

2-Cu ajutorul unui cutit crestam in forma de cruce corpul purcelusului, exact ca in fotogrefie, si astfel nu mai e nevoie de picioruse.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1gObMJ]poza reteta culinara

3-Lipim biluta pentru rat de cap.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1gOegS]poza reteta culinara

4- Cu o spagheta intepam ochii si narile.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=PqG6ZXi]poza reteta culinara

5-Formam din bilutele pentru urechi 2 triunghiulete, pe care sapam un mic sant tot cu o spagheta. Lipim urechile de cap si capul de corp. Daca fondantul s-a intarit si nu se lipeste putem sa umezim cu putina apa atat cat sa se lipeasca sau putem infinge o spagheta in cap, pe care o indepartam cam dupa 30 de minute, adica atat cat sa se lipeasca fondantul fara sa se usuce detot.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=aVoWkTA]poza reteta culinara

6- Acesta este purcelusul nostru.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=aVoWfUi]poza reteta culinara

7-Pregatim pentru ursulet fondant la formele din imagine.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=aVoWnnJ]poza reteta culinara

8-Lipim corpul ursuletului de piciorusele in forma de V.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1gOgM0]poza reteta culinara

9-Lipim apoi manutele una cate una, pe care le sprijim de picioare pentru mai multa stabilitate.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=aVoWpSS]poza reteta culinara

10-Ultimul se ataseaza capul, pe care cu mana il alungim putin la bot, asa cum am proceda cu o bucata de plastilina, apoi trasam 2 linii perpendiculare pentru bot si intepam ochii.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=PqG78VS]poza reteta culinara

11-Pentru beerbecut pregatim 2 fasii groase cam de2-3 mm, pe care le trecem peste sita, asa cum am procedat in lectia anterioara cu oitele.Din una facem corpul, cea de a doua, va imbraca picioarele si corpul, cu rol de acoperire a imperfectiunilor si lipiturilor.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=PqG7bq0]poza reteta culinara

12-Din fondant roz, bej sau alta culoare, pregatim 4 picioare identice , usor trapezoidale, pe care le crestam cu cutiul la un capat, sub forma de copitele. Din acelasi material formam si un cap usor alungit, identic cu cel al ursuletului.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=PqG7dV9]poza reteta culinara

13-Atasam capul si picioarele de corp asemeni fotografii, apoi invelim totul in cea de-a doua fasie de fondant alb.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1gOAJ9]poza reteta culinara

14-Separat pregatim o glazura din cateva linguri de zahar pudra si 1-2 lingurite de apa. Cu o pensula acoperim toate imperfectiunile si eventual crapaturile care apar daca fondantul a iesit prea uscat si tare. Glazura este transparenta si poate fi aplicata si peste alb si peste diversele culori folosite.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=PqG7nTJ]poza reteta culinara

15-De asemeni glazura are si rol de a lipi bine incheieturile.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=aVoWEQJ]poza reteta culinara

16-Atasam urechile berbecutului si e gata. Putem [asa cum am facut eu ulterior] sa schimbam urechiusele cu cornite rasucite.
[link=http://www.postimage.org/image.php?v=Ts1gOIcA]poza reteta culinara

Extra sfaturi:
-daca fondantul e prea tare sau il uitam afara descoperit si prinde coaja, putem sa ii adaugam putina apa si il framantam pana se moaie si se omogenizeaza.
-pentru a modela usor fondantul ungem mainile cu o margarina grasa[ fara apa], si de asemenea putem adauga putina margarina si cand framantam fondantul daca e prea uscat.poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri