Nucile de Macadamia is datoreaza numele unui cercetator scotian, pe nume John Macadam, care le-a descoperit si a scris despre aroma lor deosebita facand-ule astfel cunoscute in toata lumea. Astazi ele sunt cultivate in Australia, Hawaii si insula Madagascar. Pe scara mai rstransa mai sunt cultivate spre comercializare si in Africa de Sud, Brazilia, California, Costa Rica, Kenia , Bolivia si Noua Zeelanda.
100 g nuci macadamia contin: Calorii 718 g, Proteine 7.9 g, Lipide 75.8 g, Carbohidrati 13.8, Fibre 8.6 g. Nucile macadamia sunt bogate in vitamina A, B1, B2, B3, E, fier, calciu, fosfor, si omega 3,6 si 7.
Cercetataorii din Statele Unite au demonstrat ca nucile macadamia contin un nivel mult mai ridicat de acizi grasi monosaturati in comparatie cu alte nuci. Astfel s-a demonstart ca un pumn mic (40-90 g/zi in finctie de greutatea corporala) de nuci de macadamia pe zi (proaspete si nu prajite), reduce riscul aparitie bolilor de inima, precum si riscul ingrosarii arterelor si scade nivelul colesterolului in sange.
Uleiul de Macadamia are proprietatea de a fi foarte repede absorbit, si a demonstrat o compatibilitate excelenta cu pielea, fiind un remediu excelent pentru arsuri solare, rani superficiale si iritatii ale pielii. Este astfelfolosit in fabricarea produselor de ingrijire a parului uscat, pentru creme hidratante si anti-rid, precum si pentru produsele pentru pielea de bebelus si pentru balsamurile de buze.
-Uleiul de nuci macadamia este folosit ca unguent in prevenirea ridurilor sau ca tratament pentru un par sanatos. Se incalzesteo ceasca de ulei de macadamia la microunde pentru 40 de secunde, apoi se maseaza pielea capului cu varful degetelor muiate in ulei.( Nu cu unghiile). Se lasa sa se patrunda 5 minute apoi se spala parul si se clateste cu apa calda din abundenta.
Nucile de macadamia sint toxice pentru caini si pisici, de aceea trebuie eviatat contactul micilor patrupede cu acestea.