Sfaturi pentru slabit

Au trecut sarbatorile si ati ramas cu kilogramele in plus? Nu conteaza, cu putina grija, si fara sa ne infometam prea tare, o sa le dam jos pana in februarie. Iata cateva sfaturi pentru taierea poftei de mancare:
-evitati sa mancati mai multe feluri de mancare la aceeasi masa. Un singur fel cu un gust puternic, ne va face sa ne saturam mult mai repede. Diversitatea de gusturi, deschide de obicei pofta de mancare, si vom avea nevoie de o cantitate mult mai mare pentru a ne satura.
-mestecati incet cu grija fiecare imbucatura, si dati timp organismului sa primeasca informatia de saturatie transmisa de creier.
-ridicati-va de la fiecare masa satui, dar nu incat sa dam drumul la curea, sau sa deschidem primul nasture de la pantalon. Ideal ar fi sa lasam 1 lingura din portia noastra obisnuita, in farfurie.
-nu ornati farfuriile, si pe cat posibil, consumati mancare foarte putin colorata sau decorata. In urma unui studiu publicat in Journal of Consumer Research, au fost selectate 2 grupe de studenti . Primei grupe li s-a dat sa guste bombonele M&M obisnuite dintr-un bol [care au 7 culori diferite], si celei de a doua grupe li s-a dat tot bombonele M&M care au fost recolorate in laborator fara sa li se schimbe gustul, reprezentand un total de 10 culori diferite. Grupul cu bombonelele mai divers colorate, a consumat cu 77 % mai multe bombonele decta primul grup.
Cu ani in urma, Forest Mars, inventatorul bomboanelor M&M a facut o proba similara, a colorat diferit aceleasi bombonele si le-a servit specialistilor care gustau produsele firmei. Acestia au insistat ca s-a schimbat si gustul bombonelelor, atata timp cat Forest nu facuse decat sa adauge bombonelelor putin albastru in plus, si sa faca rosul mai aprins.
-inca un sfat care provine de la mine pentru ca am vazut ca da rezultate. La fiecare masa mananc mai putin nu cu o lingura cum am spus mai sus, ci cu 3-4 linguri, dupa care beau o cana de apa. Bineinteles ca foamea revine mult mai repede decat in mod normal, dar cu multa apa in plus, resusesc sa pacalesc foamea pana la ora normala de masa.
-de asemenea inainte cu jumatate de ora de masa, beau un pahar de apa cu suc de lamaie care taie putin foamea.
-nu consumati pastile de slabit. In ciuda rezultatelor care pot fi si pozitive, ele ne fac in mod indirect sa ne relaxam in cursa noastra cu kilogramele in plus. De multe ori consumam chiar mai multe alimente decat in mod obisnuit, stiind ca am luat o pastila care lucreaza pentru noi, iar efectul va fi cel contrar.
Deci...curaj!

Ultimele produse cu reduceri