Buna ziua!Astazi o sa gatim minirolouri cu orez si radacina de telina, din snitele de porc. Pentru aceasta reteta avem nevoie deci de 7 filete de porc [ cca 700 g], 1/2 radacina de telina, 1 ceapa mare, 1 ceasca de orez, 4 cesti de apa, sare, piper negru si 1 lingura de ulei.

Reteta este usoara, dar daca se doreste o reteta dietetica si foarte slab calorica, propun sa se inlocuiasca snitelele de porc cu snitele din piept de pui.
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se intind si se bat cu ciocanul de snitele, filetele de porc, apoi se sareaza si se pipereaza si se lasa deoparte.

2-Intr-o tigaie, se caleste ceapa taiata marunt in lingura de ulei, apoi dupa ce a inceput sa se rumeneasca se adauga si telina data pe razatoare, si se tine pana scade complet apa, la foc potrivit, amestecand din cand sa nu se lipeasca.

3-Se fierbe ceasca de orez in 4 cesti de apa la foc mic pana scade toata apa, apoi se trage pilaful deoparte de pe foc si se laa la racit.

4-Dupa ce se raceste pilaful si se intareste destul, se framanta cu ceapa si telina prajite, cu sare si piper.

5-Se taie foi mari de aluminiu. Pe fiecare snitel se pune 2 linguri de pilaf, apoi se ruleaza. Rolourile de porc rulate, se impacheteaza strans in hartie de aluminiu.

6-Se dau la cuptor rulourile, puse direct in tava. Daca sunt bine impachetate, rulourile vor fierbe in suc propriu si nu va curge in tava zeama, daca totusi curge, pentru a nu arde tava, putem turna 1 cana de apa. Se dau la cuptor 45 de minute la foc iute.

Daca se doresc rulouri rumenite, se vor scoate cu 5 minute mai devreme, se vor scoate din foile de aluminiu, si se vor stropi cu putin ulei, apoi se dau din nou la cuptor in tava unsa cu ulei, la foc foarte iute.
Pofta buna!
