Mazarea (Pisum sativum) si proprietatile ei

Boabele de mazare, sunt semintele plantei cu acelasi nume [din familia fabaceelor], ce sunt prinse in fructul acesteia,in pastaie.Originara, din Asia a fost cultivata in antichitate de greci si romani, de unde s-a raspandit in toata Europa.Valoaraea nutritiva a mazariiMazarea este una dintre alimentele cele mai bogate in elemente nutritive.Contine numeroase vitamine precum A, B1, B2, B3, B6, C, K,dar si multiminerale si substante azotoase :folati, fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, beta-caroten, luteina, proteine si fibre.Mazarea uscata este mai bogata in substante hranitoare decat cea proaspata.
100 g de mazare - 80 Kcal.Propretatile medicinale ale boabelor de mazare-ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange
-scade nivelul de colesterol
-ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima.
-influenteaza benefic oasele noastre fiind bogata in vitamina K1, care activeaza osteocalcinul, proteina din oase.
-inlesneste evacuarea intestinala
-eficienta in anemie, datorita fierului
-combate oboseala si stresul
-contribuie la intarirea sistemului imunitarMazarea si dietaFiind bogata in carbohidrati,mazarea ar trebui evitata de cei care doresc sa slabeasca.ContraindicatiiMazarea este nerecomandata entericilor , diabeticilor, si bolnavilor de guta.

Ultimele produse cu reduceri