Fasolea verde este originara din America Centrala.Oamenii de stiinta care au studiat aceasta leguma i-au descoperit calitati indiscutabile.Valoaraea nutritiva a fasolii verzi
Fasolea verde contine: vitaminele A, B, C,K, inozina, saruri minerale ( fier, fosfor, siliciu, calciu, potasiu, mangan, magneziu, hidrati de carbon etc),acizii grasi omega 3, betacaroten.
Valorile nutritionale pentru 100 g fasole verde sunt: 25 calorii, vitamina C - 16 mg, fibre - 10 g, magneziu - 28 mg, acid folic - 70 mg, calciu - 56 mg, betacaroten - 30 mg, proteine - 2 g si carbohidrati - 5,7 g, acizi grasi omega - 3, fier, potasiu si fosfor.Proprietatile terapeutice ale pastailor de fasole verde
-fasolea verde pezinta proprietati diuretice
-combate obezitatea impiedicand depunerea grasimilor.
-ajuta la refacerea pancreasului
-care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina
-favorizeaza eliminarea toxinelor
-intareste imunitatea si muschii.Cura de fasole verde
Cura de fasole verde folosita ca aliment sau sub forma de ceai preparat din teci uscate aduce o mare imbunatatire si starile de diabet zaharat. Acneea si cosurile, cedeaza dupa o cura de fasole verde.Leacuri din traista bunicii cu fasole verde
Cataplasmele facute din faina de fasole ajuta la vindecarea iritatiilor provocate de acnee.
Efectul antiinflamator al fasolei verzi, ajuta la afectiuni precum: astm bronsic, artrita, gripa, otita, osteoporoza, cancer de colon, Alzheimer.
Tecile de fasole se recomanda si ca remineralizant al organismului. Ceaiul se prepara dintr-o lingura de teci care se fierb, 15-20 de minute, intr-un sfert de litru de apa. Se beau 2-3 cesti pe zi.Contraindicatii
Fasolea verde nu este contraindicata copiilor mici,dar in anumite cazuri s-a observat ca prdoce gaze bebelusilor,de aceea trebuie adminstrata cu grija bebelusilor sub 1 an.