BOUCHE DE NOEL - lectia de gatit 40 capitolul 2

Cu buturuga gata pregatita, trecem la pasul 2. Decorarea, care poate fi simpla, asa cum veti vedea mai jos, sau ceva mai complicata, in functie de cheful fiecaruia.

poza reteta culinara

Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Taiem pe diagonala, cam un sfert din rulada, ca in fotografie.
poza reteta culinara

2-Pe o farfurie lata sau pe un platou, dispunem bucatile una langa cealalta astfel incat sa arate ca in poza de mai jos.
poza reteta culinara

3-Separat pe foc , amestecand fara oprire, se topesc intr-o craticioara ciocolata de menaj, cu margarina si apa. Dupa ce s-a omogenizat, tragem de foc si adaugam si zaharul si amestecam pana se topeste. Zaharul il adaugam deoparte ca sa raceasca crema de ciocolata mai repede. Se lasa putin la racit dar nu la frigider.
poza reteta culinara

4-Cu o pensula, ungem buturuga de Craciun pe toate partile laterale.
poza reteta culinara

5-Asa cum se vede din fotografiile de mai jos, eu am lasat intentionat un capat nefinalizat. Daca doriti puteti acoperi cu ciocolata toate marginile.
poza reteta culinara

poza reteta culinara

6-Dupa ce am turnat toata ciocolata ramasa deasupra, cu grija sa nu se scurga prin parti, trecem la decorare si 'greblam' cu furculita striatii asemeni scoartei de copac. Daca ciocolata este prea moale, se da putin la frigider sa se inatareasca, abia apoi se intinde toata peste buturuga.
poza reteta culinara

7-Se da la frigider buturuga pana prinde pojghita deasupra ciocolata, apoi cu pensula ungem putin deasupra din crema caramel pastrata. Culoarea cafe deschis va crea senzatia scoartei de copac.
poza reteta culinara

8-Daca nu doriti un design prea complicat puteti sa o lasati asa. Este destul de decorativa pentru o masa sarbatoreasca. Daca doriti un design mai complicat, atunci trecem la treaba. Eu am avut fondantul gata pregatit. Pentru ca fac destul de des torturi, am in permanenta in punga de nylon fondant gata pregatit in frigider. Il incalzesc putin la microunde, il framant cu putina margarina si este gata sa fie folosit. Nu se strica in cateva zile, si mai mult nu apuc sa il las la frigider.
poza reteta culinara

9-Daca nu aveti puteti framanta pe loc unul, vedeti reteta la pagina http://retete-culinare-diverse.ro/news1158.html.3.
Daca doriti decoratiunile din ciocolata, topiti la microunde ciocolata cu miere, adaugati 2 picaturi de colorant, amestecati si intindeti pe o folie de plastic straturi groase si lasati la racit. Se vor decupa si respectiv modela asemeni fondantului.
Deci pentru ciupercute, vom forma 3 cilindre mici, pe care le vom rula cu mana ca pe o plastelina [ piciorusele ciupercilor] si 4 bile cu diametrul de cca 1,5 cm [ palariutele]. Cu degetul facem o adancitura in biluta, unde infigem piciorusul.
poza reteta culinara

10-Din fondant sau ciocolata verde si rosu, intindem separat 2 fasii, din care decupam cu cutitul fruzulite.
poza reteta culinara

11- Se ataseaza direct pe buturuga. In partea de jos am pus 3 bilute de fondant. Se presoara zahar pudra sau nuca de cocos, si se da la rece.
poza reteta culinara

Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri