Masti si remedii naturiste pentru maini catifelate

1-Masca cu gutuie: paseaza doua linguri cu samburi de gutuie si amesteca-le cu putin lapte caldut. Aplica pasta pe maini si tine-o timp de 15 minute, apoi clateste-le cu apa calduta.
2- Masca saptamanala cu galbenus:un galbenus de ou, o lingurita suc de portocala, una de miere si 10 picaturi de ulei de porumb.
Se amesteca si se m,aseaza mainile.Se lasa sa actioneze 15 minute.
3- Masca din lapte dulce si avocado :se amesteca bine doua linguri pulpa zdrobita de avocado cu doua linguri de lapte dulce pana se obtine o pasta omogena, se lasa sa actioneze 20 de minute, se clateste cu apa calda
4- Masca de lamaie cu glicerina:Se amesteca glicerina cu ulei de lamaie in cantitati egale, si se ung mainile de 4-5 ori pe zi.
5-Masca cu miere si ulei de masline: amesteca o lingura de miere de albine cu o lingura cu ulei de masline. Intinde masca pe maini si unghii, las-o sa actioneze 15 minute.
6-Masca cu miere si vitamina E.amestecati doua lingurite de miere de albine, cu o capsula de vitamina E sau cu o lingurita de glicerina. Se ung mainile cu amestecul obtinut, se lasa sa actioneze 20-30 minute apoi se vor spala cu apa caldut.
7-Masca de cartofi fierti cu lapte: paseaza 2 cartofi fierti, adauga un cub mic de unt si putin lapte. Aplica masca pe maini. Dupa 10 minute clateste cu apa rece;
8-Masca impotriva efectelor detergentilor - 50 g lanolina, 10 g vaselina, 5 g ceara, 5 picaturi de propolis sau de lamaie si 10 picaturi de ulei de masline. Toate ingredientele se amesteca pe o baie de abur. Daca folositi lamaie, aceasta se adauga doar cand crema se indeparteaza de la sursa de abur.
9-Masca pentru palme umede: se face masaj zilnic cu suc de lamaie si alcool, in parti egale.
10-Masca cu cartof si smantana: un cartof fiert, doua lingurite de smantana si una de ulei de masline. Se mixeaza si se aplica pe maini jumatate de ora.
11-Masca cu lamaie contra petelor de nicotina: Un masaj cu jumatate de lamaie iti va face pielea mainilor neteda si catifelata.
12-Masca cu morcovi si smantana: In doua linguri de morcov ras se adauga doua linguri de smantana si o lingurita de ulei de migdale sau de masline. Dupa 40 de minute, masca se indeparteaza cu apa calduta sau cu ceai de galbenele.
13-Suc de morcov: prepara un sfert de pahar cu suc de morcov. Aplica-l pe maini si lasa-l sa actioneze 10 minute, dupa care vei clati cu putin lapte si apoi cu apa.
14-Ulei de masline: unge-ti mainile cu ulei de masline, apoi dormi cu o pereche de manusi de bumbac pentru o mai buna absorbtie a uleiului. Rezultatele se vor lasa asteptate numai pana a doua zi.
15-Lapte cald: Incalzeste o cana cu lapte si tine-ti mainile la muiat timp de cinci minute. Continutul ridicat de acid lactic iti va exfolia pielea moarta si iti va hrani unghiile.
16- Miere: masati-va dimineata si seara mainile cu miere, lasati sa actioneze timp de 20 de minute si apoi spalati-va cu apa calduta.
17-Castraveti proaspeti: aplicati pe maini o masca din castraveti proaspeti, zdrobiti. Dupa aproximativ 15 minute, masca se indeparteaza de pe maini, prin spalare cu apa calduta.

Ultimele produse cu reduceri