Tratamente pentru ingrijirea sanilor

Pentru uz intern:


Tinctura din seminte de marar:Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte de marar, care se amesteca cu 1 1/2 l de alcool alimentar de 70 de grade, dupa care se lasa la macerat 8 zile si se filtreaza. Se iau 3-4 lingurite de tinctura pe zi, intotdeauna dizolvata in apa. Tratamentul dureaza o luna si se poate relua dupa o perioada de timp.Pentru uz extern:

1-Masaj cu ulei de marar: pune intr-un borcan 12 linguri de pulbere de marar, 1/2 l de ulei si amesteca-le. Borcanul trebuie sa-l lasi timp de 12 zile la macerat, dupa care trebuie sa filtrezi preparatul. Dupa filtrare, poti sa pui uleiul in sticlute mici si sa le pastrezi intr-un loc rece. Zilnic, timp de 3 saptamani trebuie sa te masezi cu acest ulei aproximativ 10 minute.:
2-Dusuri alternative de apa calda si rece:vor contribui la o buna circulatie in zona bustului.
3-Masca pentru intarirea bustului:200 de grame de branza de vaci peste care adaugati 50 de grame de smantana. Ingredientele se amesteca si se aplica dupa dus, pe pielea gatului si pe sani.Dupa 20 de minute se indeparteaza.Este recomandata de 2-3 ori pe saptamana.
4-Masca cu mere si lapte:Taiati doua mere in bucati mici, pe care le fierbeti intr-un litru de lapte si apoi le zdrobiti. Obtineti o pasta asemanatoare piureului, pe care o aplicati pe sani si o mentineti tot 15-20 de minute
5-Tinctura de cretisoara - Alchemilla vulgaris:200 g frunze la 1 l alcool de 90 de grade,se lasa la macerat 8 zile,apoi se foloseste pentru lotionarea zilnica a sanilor flasci si moi.
6- Comprese cu decoct de cretisoara [Alchemilla vulgaris] de 2 ori pe zi:50 g cretisoara la 1 l apa.
7-Masca pe baza de germeni de grau, se poate obtine in felul urmator: amestecati o lingurita sau doua de germeni de grau pisati, cu doua lingurite de smantana si o lingurita de miere. Aplicati masca omogena pe sani si mentineti 15 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta.
8-Masca cu cartofi contra ridurilor de pe sani:Sfarama cu furculita o jumatatae de cartof fiert, adauga o lingurita de miere, o lingurita de smantana si 50 ml de ulei. Aplica pe sani timp de 20 de minute pentru a netezi ridurile si pentru a avea o piele mai fina.
9-Masca minune:300gr de argila verde foarte fina, 1 pahar de apa calda, 10 picaturi de ulei esential de cimbru,2 picaturi de lavanda,2 picaturi de ulei esential de salvie.
Tamponati sanii cu ajutorul unor comprese imbibate intr-o infuzie din frunze de salvie si patrunjel.
Aplicati masca intr-un strat gros.Asezati deasupra alte comprese imbibate in infuzie.Lasati masca sa actioneze trei sferturi de ora, apoi indepartati-o si curatati locul cu tampoane demachiante.
10-Masca cu iaurt:o lingura de iaurt, un ou,. o lingurita de ulei de vitamina E.
Amesteca ingredientele intr-un castron, apoi aplica in mod egal pe sani ai poarta un sutien fara captuseala in care sa te simti foarte confortabil. Mentine timp de 20-25 de minute. La final clateste cu apa calda.
11-Masca tonica cu petale de trandafir:Macina petale de trandafir in rasnita de cafea, ia 2 lingurite din aceasta 'faina' si amesteca cu o lingurita de smantana. Aplica pe sani timp de 15 minute.

Ultimele produse cu reduceri