Macaronada ci ciuperci este o reteta simpla, cu care m-a servit un prieten din Argentina. Fara sa aiba nimic spectaculos, aceasta reteta simpla este deosebit de gustoasa, asa ca va sfatuiesc sa o gatiti asa cum o scriu, fara adaos de marar, patrunjel, etc...
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 2 catei mari de usturoi, 2 cepe uscate sau 1 legatura maricica de ceapa verde, 2 cutii de ciuperci, 2 cutiute de smantana, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de faina, 1 pachet de macaroane, 1 lingura de margarina, sare, 1 varf de cutit de piper alb.
1-Se toaca marunt ceapa [eu am folosit ceapa verde], si se piseaza usturoiul. Se incalzeste uleiul in tigaie si calim usturoiul pisat 1 minut. Daca incepe sa se rumeneasca, aruncam repede ceapa deasupra si amestecam bine, apoi lasam la calit amestecand pe foc, pana devine ceapa sticloasa. Usturoiul trebuie sa ramana auriu si nu maron la culoare, altfel capata un gust amar.
2-Se adauga apoi ciupercile si smantana si se lasa la fiert cca 5-6 minute.
3- Separat se fierb macaroanele. Cand sunt gata fierte, se scurg de apa, se clatesc cu putina apa rece, apoi se adauga lingura de margarina si se amesteca in macaroanele calde pana se topeste.
4- Dupa 5-6 minute, se adauga si lingurita [cu varf] de faina pe care am dizolvat-o intr-o ceasca de apa, si se amesteca pe foc pana se ingroasa sosul. Se sareaza si se condimenteaza cu piper alb.
Se servesc calde. Pentru aceasta reteta se pot folosi si spaghetti.
Pofta buna!