Fritata la cuptor, este un tip de budinca cu multe oua, si cu diverse alte ingrediente. Eu am folosit pentru aceasta reteta, ingredientele mele preferate pentru pizza, cu mici modificari bineinteles.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 3 cartofi maricei, 6 oua, 150 gr telemea, 150 gr cascaval ras, 10 masline verzi, 3 pui de castraveciori in otet sau 1/4 castravete in otet mare, 3 linguri pasta de tomate, 1/2 lingurita oregano. 1 lingurita cimbru,piper negru, 250 gr bacon sau costita. Mai avem nevoie de 1 lingura cu margarina pentru uns tava si 2 linguri de gris sau pesmet .
Pentru a urmari fotografiile si reteta pas cu pas faceti click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se pun la fiert casrtofii in multa apa, cu tot cu coaja. Eu am avut nevoie de cartofi fierti si pentru alta reteta, de aceea sunt mai mult de 3 in imagine. Nu uitati sa puneti numai 3 in aceasta reteta.
2-Se scurg de apa cand s-au muiat incat sa se strapunga usor cu furculita, apoi se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit se taie cubulete.
3-Maslinele si castraveciorii care trebuie sa fie mici cat degetul mic, se feliaza foarte fin. Se rade cascavalul pe razatoarea mare. Telemeau se sfarama cubulete cu degetele, sau se taie cubulete. Tot cubulete se taie si sunculita.
4-Se pun cartofii taiati cubulete, cu baconul sau costita taiate cubulete, si cu pasta de bulion, si se amesteca putin.
5-Se adauga si restul ingredientelor.
6-Apoi se framanta ca un aluat.
7-Ungem cu margarina din belsug o tava rotunda cu diametrul de 30-32 cm, apoi o tapetam cu mult gris sau pesmet. Se toarna umplutura de fritata si se niveleaza putin cu o lingura sau cu o furculita.
8-Se da la cuptor la 190 de grade cca 45 de minute, si se scoate cand s-a rumenit la suprafata, si este tare daca o apasam cu degetul.
9-Se poate servi si calda si rece.
Pofta buna!