Ieri am facut si leber si carnati. Astazi am sa postez reteta pentru leber, pe care am refacut-o putin mai pe gustul meu.
Pentru reteta mea de leberwurst aveti nevoie de 1,5 kg ficat de porc, 800 gr slanina, 500 gr carne de porc tocata grasa, 2 inimi de porc mari, 1 lingurita ienibahar macinat, 1 lingura piper macinat, 1 lingura piper boabe [sau sfaramat putin daca nu va place sa gasiti bobite intregi, mate de porc si sare dupa gust [eu am pus o lingura].
1-Se dau prin masina de tocat toate carnurile, apoii se amesteca cu condimentele. Framantam putin sau amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine.
2-Se lasa matele la moi peste noapte in apa [ daca sunt uscate din sare] , apoi se spala de trei ori. Trecem un capat pe gura robinetului, apoi dam drumul incet la apa, ca sa nu se rupa, si le spalam bine si pe interior. Lasam sa curga apa ,multa. Apoi sunt gata de umplut. Montam masina de tocat cu conul pentru carnati, apoi tragem pe con matele gata pregatite si spalate. Se umplu matele cu ajutorul masinii de tocat de unde scoatem sita si lasam numai cutitul, care prin invartire are rolul de a impinge umplutura.
3-Se pun apoi in apa rece, intr-o sita de cartofi prajiti, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitii si se fierb cca 45-50 de minute din momentul cand au dat in clocot.
Se scot pe un fund de lemn si se acopera cu alt fund pe care asezam o greutate. Se lasa la racit apoi se dau la frigider.
Pofta buna!