Precautii si contraindicatii ale consumului de fructe (in ordine alfabetica)

Ananasul in cantitati foarte mari este contraindicat in timpul sarcinii
Avocado este contraindicat persoanelor supraponderale,fiind foarte bogat in grasimi.
Bananele nu ar trebui mancate de cei care nu au un rinichi din cauza continutului mare de potasiu.Bogatia ei in hidrati de carbon nu o face recomandabila nici diabeticilor.
Capsunile nu se recomanda copiilor pana intr-un an pentru ca pot provoca alergii care pana la aceasta varsta pot fi periculoase.
Ciresele: consumul excesiv al fructului proaspat in caz de dispepsie
Compotul de caise uscate sau proaspete dauneaza celor cu afectiuni stomacale.
Curmalele nu se recomanda bolnavilor care au afectiuni ale sistemului digestiv.
Grapefruitul este un fruct foarte sanatos,dar anuleaza efectul pastilelor contraceptionale.
Gutuile [mai mult sucul de gutui], nu se recomanda persoanelor predispuse la constipatie.
Kiwi,desi foarte sanatos trebuie consumat cu prudenta de cei care sufera de insuficienta renala cronica.
Lamaile in stare proaspata trebuie consumate cu prudenta de persoanele care sufera de gastrite hiperacide si ulcer.Cura cu lamai este total contraindicata acestor persoane.
Nucile consumate in cantitati mari conduc la constipatie, spasme ale vaselor sanguine din creier si dureri de cap. Nu este indicat sa se manince mai mult de 10 nuci pe zi. Folosirea interna a preparatelor din nuci mareste cantitatea de protrombina din singe (factorul II de coagulare a singelui), motiv pentru care trebuie folosite concomitent ceaiuri sau preparate din plante care provoaca fluiditate sanguina (subtierea singelui): flori de boz, de castan, de tei, radacini de dud sau de zmeura. De asemenea, nucile nu se maninca pe stomacul gol daca aciditatea sucului gastric este ridicata si in cazuri de inflamatie intestinala, doar dupa masa fiind indicata consumarea lor.
Pepenele galben nu se recomanda mamelor care alapteaza (uneori la copii apare alergia), de asemenea, nu se recomanda celor care sufera de diabet zaharat, duodenita, ulcer stomacal, diaree.
Pepenele verde nu este recomandat persoanelor care sufera hipertensiune arteriala. In ceea ce priveste copiii, acestia pot manca pepene verde dupa implinirea varstei de 2 ani.
Perele se vor consuma cu atentie de catre gravide.Consumul excesiv de pere in timpul sarcinii poate duce la aparitia de subdezvoltare a fatului sau a avortului spontan!!!
Prunele uscate sunt interzise persoanelor care sufera de afectiuni ale rinichilor sau ale vezicii urinare
Rodiile supradozate inrautatesc vederea, strica smaltul dentar, irita membrana mucoasa a stomacului, provoaca, in unele cazuri, vertij, crampe musculare, slabiciune.
Strugurii si stafidele consumate impreuna cu alte fructe si legume in cantitati mari sau dupa care se bea lapte sau apa minerala, produc deranjamente ale functionarii stomacului.
Visinele nu sunt recomandate persoanelor care au aciditate gastrica mare, ulcer gastric, celor cu diabet zaharat, obezilor si in caz de boli cronice ale plamanilor.

Ultimele produse cu reduceri