Buna ziua! Nu mai are rost sa va mai spun ce o sa pregatim astazi, caci titlul spune totul,asa ca voi intra diresct in subiect.
Pentru acesta reteta aveti nevoie de 250 gr carne tocata de vita sau amestec porc cu vita, 100 gr costita afumata, 100 gr ficatei de pui, 1 morcov, 2 cutii cu rosii tocate marunt, 9 foi de lasagna Barilla, 1 ceapa , 100 ml vin rosu, 250 ml supa de legume, 100 gr bulion, 100 gr telemea, 2 catei de usturoi, 1 varf de cutit nucsoara, 1 varf de cutit piper negru, 1 lingurita cimbru macinat, 1 foaie de dafin, 2 ;inguri de ulei, sare.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se framanta carnea tocata cu o cutie de rosii in bulion, apoi se pune in tigaie cu tot cu morcovul curatat si feliat f. subtire, cu ficateii tocati marunt , cu foaia de dafin si cu costita tocata marunt. Se amesteca pe foc 2 minute, apoi se lasa la foc mic, amestecand in rastimpuri pana se evapora toata apa.
2-Separat, se taie rondele ceapa, si se rumeneste in cele 2 linguri de ulei, la un loc cu usturoiul tocat. Dupa ce s-a aurit, adaugam si vinul si lasam sa fiarba 1-2 minute, fara sa se evapore tot vinul.
3-Dupa ce s-a muiat ceapa, adaugam si bulionul, si amestecam sa se incorporeze.
4-Intr-un castron, punem cele doua compozitii, adaugam condimentele...
5-...si supa de legume [care se poate inlocui cu jumatate de cubulet de Knorr la o cupa de apa fiarta, dar nu uitati ca e o solutie nesanatoasa]. Compozitia trebuie sa fie apoasa si moale. Daca e prea tare, mai adaugati putina supa de legume.
6-Intr-o tava mica, dreptunghiulara, se aseaza jumatate din foile de lasagna, direct din cutie, fara a fi fierte, peste care turnam jumatate de compozitie.
7-Operatiunea se mai repeta inca o data, terminand cu un rand de foi de lasagna...
8-...peste care turnam si cea de-a doua cutie de rosii tocate.
9-Peste rosii se presoara telemeaua sfaramata cu mana, si putin cimbru. Facultativ, cine doreste poate adauga si 2-3 linguri de smantana.
10-Se da la cuptor la 190 de grade pentru 45-50 de minute, si se serveste fierbinte. Foile de lasagna nefiind fierte au nevoie de mai mult timp de coacere, timp in care extrag apa din compozitia de carne.
Pofta buna!