Astazi vom pregati inca un desert. Este vorba de gogosi in baie de ulei. Aluatul nu este dulce, deci putem sa le prajim in baia de ulei pentru cartofi prajiti. Astfel nu vor lasa gust dulce
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 4 oua, 15o gr margarina, 250 gr faina, 250 ml apa, zahar pudra vanilat pentru servit sau putina miere si scortisoara. Se mai pot de asemeni servi cu crema de ciocolata Nutella sau Finetti topita putin la cuptorul cu microunde.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput punem margarina intr-o craticioara, adaugam apa, si le lasam la fiert pana se topeste margarina si da intr-un clocot.
2-Dupa ce a clocotit, stingem focul si turnam toata faina odata. Batem cu telul, pana se omogenizeaza apoi lasam la racit.
3-Dupa ce s-a racit complet, adaugam ouale unul cvate unul, si framantam bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza complet. Nu adaugam celalalt ou, pana nu s-a incorporat primul complet.
4-Punem baia de ulei la incins pe aragaz.Uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte cand punem gogeselele.
5-Acum avem 2 posibilitati. Pentru niste gogosele rotunde perfect, ne udam palmele cu apa sau ulei, si formam in palmele bile de aluat pe care le lasam una cate una in baia de ulei. Daca va place in general coaja de paine si nu aveti musafiri de impresionat cu gogoselele perfecte, atunci pentru mai multa viteza de lucru, puteti lua aluatul cu lingurita, asa cum vedeti in fotografie. Gogoselele sunt crocante la suprafata si pufoase la mijloc. La prajit in baia de ulei, isi dubleaza aproape volumul, dar nu se rotunjesc. Raman colturoase, de aceea am si spus ca puteti sa le lasati asa daca va place coaja de la paine. Mai multe asperitati, mai multa coaja crocanta. Personal ma dau in vant cand silueta mi-o permite si nu sunt iar in vreo cura de slabire. Din aceasta reteta vor iesi cam 4 portii pe care le prajim cate doua, adica jumatate de aluat odata, si cealalta jumatate in alta repriza. Focul trebuie sa fie foarte puternic, iar gogoselele vor fi gata numai cand au capatat o tenta ruginie. Trebuie sa fie bine rumenite.
6-Dupa ce s-au prajit, le scoatem cu paleta ...
7-...si le punem pe servetele de hartie sau hartie absorbanta, care va retrage surplusul de grasime.
8-Topim la microunde putina miere [cantitatea variaza dupa gustul fiecaruia] si o turnam peste gogosele.
9-Presuram scortisoara apoi servim gogoselele calde.
10- Daca le lasam la racit, ar fi bine sa le reincalzim in cuptorul cu microunde. Aceste este dezavantajul gogselelor fara drojdie: este bine sa fie servite calde si proaspete. Daca nu va plac cu miere, le puteti tavali prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti, si se vor pastra mai bine daca dorim sa le servim reci a doua zi.
Pofta buna!