Reteta de astazi este exact ceea ce ne spune si titlul, o friptura in cazul meu din carne de porc, care poate fi inlocuita cu orice alt tip de carne si o garnitura de legume in sos alb.
Exact cu aceleasi ingrediente putem pregati si o mancare cu carnea fiarta la un loc cu legumele, dar eu am preferat sa o prajesc separat.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 1-1,2 kg carne de porc [muschiulet taiat bucati], 500 gr radacina de telina, 250 gr radacina de pastarnac, 1 morcov mare sau 2 mici, 100-150 gr radacina de patrunjel, 2 cartofi mari, 300 gr smantana, piper alb, coriandru macinat 1/2 lingurita, sare.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se taie carnea bucati si se rumenste in tigaie in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile, punem 1 cana si jumatate de apa si condimentele, punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 80 de minute. Din cand in cand se mai picura apa daca este nevoie. Dupa 80 de minute, daca este moale carnea si se inteapa usor cu furculita, luam capacul si intetim focul sa se evapore toata apa ramasa, iar friptura sa prinda o pojghita ruginie.
2-Cartofii se curata si se taie cuburi mari.
3-Radacina de pastarnac, morcovul si radacina de patrunjel se taie in feliute foarte subtiri, iar telina se taie in feliute sau cubulete mici.
4-Se pun toate legumele in multa apa, si se fierb pana se moaie. Trebuie respesctate dimensiunile, adica se taie foarte mari cartofii si foarte subtire restul zarzavatului, altfel riscam sa se sfarame cartofii.
5-Dupa ce s-au muiat se scurg in sita ca macaroanele, apoi se varsa inapoi in cratita fara apa.
6- Se pune apoi smantana peste legume si se da in clocot cca 3-4 minute.
Se serveste friptura cu garnitura de legume si cu o salata la alegere. Nu se adauga verdeata la garnitura, zarzavatul fiind destul de aromat.
Pofta buna!