FASOLE AFUMATA - lectia de gatit 67

Iata o reteta pentru incepatori. Este vorba de reteta de fasole cu carne afumata,ciolan afumat, costita sau bacon. Eu sunt o mare iubitoare de bacon, asa ca folosesc bacon. Partea buna cu fasolea este ca daca schimbi verdeata pe care o folosesti, ai o farfurie complet noua, deoarece merge bine atat cu patrunjelul, telina, leusteanul [la borsuri], dar si fara verdeata este la fel de gustoasa. Deci sa nu va sperie ca exista o mare de retete de iahnie numai pentru fasole.
Aceatsa este preferata mea. Fasolea cu carne afumata sau simpla, dar fara verdeata .

FASOLE AFUMATA

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 700 gr fasole, 1 1/2 cutie de rosii tocate sau 2 linguri pasta de tomate, 2 cepe mari, 300-400 gr bacon, 4-5 linguri de ulei, sare si nu uitati: FARA VERDEATA de data aceasta. Optional puteti adauga si 1-2 morcovi. Sunt foarte buni in combinatie cu fasolea.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Deci fasolea dupa cum bine stim se spala, se alege de impuritati, apoi se lasa o noapte in apa. A doua zi se spala cu apa curata, se varsa cea in care a stat, apoi o fierbem cu apa destul de multa , sa treaca apa de nivelul fasolei cu cca 2-3 degete. Se fierbe cca 60-90 de minute, in fuctie de soi sau de cat de batrana este. O fasole veche nu numai ca fierbe greu dar poate ramane tari ca glontul si dupa 2 ore, asa ca daca va lociti de o astfel de situatie, puteti adauga in apa de la fiert un varf de cutit de bicarbonat [spre sfarsitul fierberii], si in 10 minute fasolea se moaie. Atentie! bicarbonatul face spuma.
poza reteta culinara

2-Cat timp fierbe fasolea, curatam si tocam ceapa. Cui ii place poate sa o toace si marunt, eu de obicei o las mai mare, apoi o prajim in ulei. Daca avem untura putem folosi untura in loc de ulei.
poza reteta culinara

3-Cat timp se rumeneste ceapa tocam baconul bucatele.
poza reteta culinara

4-Cand ceapa a devenit sticloasa, punem peste ea rosiile din cutie si lasam sa fiarba cca 5-10 minute la foc mic.
poza reteta culinara

5-Dupa ce s-a prajit sosul de ceapa, il turnam la un loc cu baconul peste fasolea fiarta. Daca apa se evapora pe masura ce fierbem fasolea, avem grija sa mai picuram cate o ceasca. Daca spre sfarsit este prea zemoasa, o mai scurgem de apa. Aceasta reteta este flexibila si se poate adapta gusturilor fiecaruia.
poza reteta culinara

6-Se serveste ca orice fasole de obicei cu muraturi.
poza reteta culinara

Pofat buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri