FOIETAJ CU FASOLE - lectia de gatit 96

Buna ziua, astazi vom pregati o 'fasole moderna', adica un aperitiv cu fasole, care poate fi foarte bine folosit si la mesele cu invitati.

FOIETAJ CU FASOLE

poza reteta culinara

Pentru aceata reteta aveti nevoie de 700 gr aluat de foietaj, 1 ceapa mare, 175 gr cascaval ras, 100 gr fulgi de fasole, 200 gr bacon feliat subtire, 3-4 linguri cu iaurt, 1 lingura de ulei.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput se decongeleaza aluatul de foietaj [daca e cazul], apoi se toaca marunt ceapa, pe care ulterior, o calim in ulei, pana se aureste.
poza reteta culinara

2-Intr-un castron , adaugam fulgii de fasole, cascavalul fin ras, si ceapa, si amestecam bine.
poza reteta culinara

3-Adaugam apoi si iautul, cate o lingura in timp ce framantam...
poza reteta culinara

...ca pe un aluat, si adaugam atat iaurt, pana ajunge de consistenta aluatului de cozonac.
poza reteta culinara

4-Separat, taiem aluatul de foietaj in 2 sau 3, adica in fasii late de cca. 15 cm.
poza reteta culinara

5-Cu mana goala, formam din aluat 'sarmalute'...
poza reteta culinara

6-..pe care le asezam peste aluatul pe care am pus si o feliuta subtire de bacon. Deasupra umpluturii asezam inca o feliuta de bacon...
poza reteta culinara

7-...apoi rulam fasia de aluat pana se suprapunem...
poza reteta culinara

8-...dupa care taiem marginea si lipim bine colturile.
poza reteta culinara

9-Intr-o tava larga asezam o foaie de hartie de copt, apoi asezam unul cate unul rolourile de foietaj.
poza reteta culinara

10-Se da tava la cuptor, la 190 de grade pentru cca 45 de minute.
poza reteta culinara

11- Se servesc calde.
poza reteta culinara

EXTRA SFAT! Daca va e greu sa rulati foaia de aluat, puteti taia cubulete baconul, si sa il adaugati in umplutura.
Pofat buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri