Buna ziua, astazi vom pregati o 'fasole moderna', adica un aperitiv cu fasole, care poate fi foarte bine folosit si la mesele cu invitati.
Pentru aceata reteta aveti nevoie de 700 gr aluat de foietaj, 1 ceapa mare, 175 gr cascaval ras, 100 gr fulgi de fasole, 200 gr bacon feliat subtire, 3-4 linguri cu iaurt, 1 lingura de ulei.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput se decongeleaza aluatul de foietaj [daca e cazul], apoi se toaca marunt ceapa, pe care ulterior, o calim in ulei, pana se aureste.
2-Intr-un castron , adaugam fulgii de fasole, cascavalul fin ras, si ceapa, si amestecam bine.
3-Adaugam apoi si iautul, cate o lingura in timp ce framantam...
...ca pe un aluat, si adaugam atat iaurt, pana ajunge de consistenta aluatului de cozonac.
4-Separat, taiem aluatul de foietaj in 2 sau 3, adica in fasii late de cca. 15 cm.
5-Cu mana goala, formam din aluat 'sarmalute'...
6-..pe care le asezam peste aluatul pe care am pus si o feliuta subtire de bacon. Deasupra umpluturii asezam inca o feliuta de bacon...
7-...apoi rulam fasia de aluat pana se suprapunem...
8-...dupa care taiem marginea si lipim bine colturile.
9-Intr-o tava larga asezam o foaie de hartie de copt, apoi asezam unul cate unul rolourile de foietaj.
10-Se da tava la cuptor, la 190 de grade pentru cca 45 de minute.
11- Se servesc calde.
EXTRA SFAT! Daca va e greu sa rulati foaia de aluat, puteti taia cubulete baconul, si sa il adaugati in umplutura.
Pofat buna!