Dieta Atkins

Dieta Atkins, propusa de doctorul Atkins in anul 1972, are la baza consumul de proteine, ceea ce inseamna indeajuns de multa carne. Ca urmare a unui astfel de tratament, corpul tau va trece prin diferite faze, printre care si aceea in care pierzi kilogramele nedorite.
Regulile Atkins sunt:
limitarea consumului de carbohidrati (paine, cereale, paste, fructe, legume, produse ce contin zahar)
promovarea vitaminelor si mineralelorconsumul cat mai ridicat de carne, de toate tipurile
Poti manca cat doresti atat timp cat elimini carbohidratii si dulciurile si respectii fazele dietei.
- Pentru inceput, trebuie sa iti obisnuiesti corpul cu un nou regim alimentar, eliminand pe rand carbohidratii in ceea ce se cheama faza de aspiratie (de inductie), pe o perioada de doua saptamani.
Sunt interzise legumele si fructele si ai voie doar 20 de grame de carbohidrati pe zi.
- Ulterior vei remarca o scadere a greutatii si este indicat sa continui pana iti atingi scopul, adica greutatea ideala, spre care tinzi. In aceasta faza vei consuma legume in mod limitat si iti vei dubla consumul de carbohidrati.
-Cea de-a treia faza, pre-mentinerea greutatii incepe cand mai ai 2-5 kilograme pana la telul propus. Cu cat perzi mai lent kilogramele, cu atat creste sansele pentru mentinerea greutatii ideale ulterior prin controlarea aportului de carbohidrati, in ceea ce se cheama a patra faza si ultima.
Nu te speria la gandul ca va trebui sa eviti carbohidratii toata viata. Vei fi atenta doar la cei nesanatosi, precum zaharul alb si faina. Ii vei inlocui cu carbohidrati sanatosi (semintele si alunele, unele fructe sau legume).

Ultimele produse cu reduceri