Desert super rapid - lectia de gatit 2

Din lipsa de timp dar si a unui desert in casa, am ales sa fac azi pateuri cu ciocolata si gem. Reteta este usoara atata timp cat avem aluatul cumparat din comert, caci prepararea aluatului de foitaj in casa, dupa cum bine stiti numai rapida nu e, si mananca mult timp.

poza reteta culinara

Deci pentru acest desert aveti nevoie de 750 g aluat de foitaj, 150 g gem preparat in casa, 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie, dupa cum doriti, important este sa fie simpla si fara umplutura [crema], dar daca doriti puteti folosi ciocolata cu alune.
Este important sa folosim gem preparat in casa, caci cel din comert are si adaos de gelatina de obicei, iar ceea ca avem noi nevoie, este un gem sau o marmelada, tare, bine scazuta si fara adaos de gelatina sau conservanti.
Daca doriti sa urmariti reteta pas cu pas si pozele, deschideti fereastra de mai jos, cu un simplu click.
1- Intindem aluatul de foitaj, apoi il taiem cu cutitul in fasii de 5-6 cm. Ciocolata o rupem patratele.Punem pa fiecare fasie de aluat cate o bucatica sau doua de ciocolata [in functie de marime].

poza reteta culinara

2-Rulam bucatica de cocolata in aluat de doua ori.

poza reteta culinara

3-Strangem bine capetele in jurul ciocolatei, pentru a nu se dezlipi si a curge, si ridicam capetele in sus. Daca totusi se desface la copt, nu va curge in tava umplutura.
poza reteta culinara

4- Aceste este exemplul unui pateu nereusit, pentru ca s-a desfacut la copt, dar datorita faptului ca a fost impachetat cu marginile in sus ,nu a curs in tava.
poza reteta culinara

5- Trecem la prepararea pateurilor cu gem. Le pregatim in acelasi fel, dar avem grija sa nu curga sau sa murdareasca marginile pateului, altfel nu se mai lipsc marginile.
poza reteta culinara

6-Punem o lingurita de gem in mijlocul fasiei de aluat, presam putin marginile, apoi rulam de doua ori aluatul ca si pe cel umplut cu ciocolata.
poza reteta culinara

7-Presam bine capetele aluatului, ca sa se lipeasca.
poza reteta culinara

8- Dam tava la cuptorul bine incalzit la 210 grade. Coacem ccao 35-40 de minute. Eu nu astept decat foarte rar sa se rumeneasca aluatul de fotaj pentru ca imi place cand e putin mai moale si umed.
poza reteta culinara

9-Extra sfat. Daca va plac pateurile cu multa umplutura, nu va sfiiti sa puneti mai multa ciocolata, sau gem, important este sa fie foarte bine lipit aluatul.In poza de mai jos se vad paterurile in sectiune, adica muscate, pentru a va da seama cata umplutura am pus.
poza reteta culinara

Daca vreti puteti sa ungeti cu ou si sa presarati zahar, dar mie imiplace mai mult simplu.
Iata si pateurile coapte in forma lor finala.
poza reteta culinara

Pofta buna! ne intalnim maine la urmatoarea lectie...poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri