N e vom ocupa de aceasta data de ornarea unor fursecuri in cel mai simplu mod. Pana la Craciun, promit sa public mai multe metode si decoratiuni diferite si ca model si ca grad de dificultate. Vom orna astazi fursecurile pregatite ieri, deci nu voi mai scrie din nou reteta. Pentru ornament avem nevoie de 200 g ciocolata amaruie , sau simpla cu lapte, 2 pungute 'Ornament perlute aurii Orlandos', pentru cine nu le cunoaste , este vorba de perlute foarte mici [mai mici de 1 mm in diametru], aurii si argintii amestecate, 100 g fulgi de cocos, fursecurile pregatite.
Cantitatile de ingrediente pentru ornament sunt pentru 2 platouri.
Pentru cei care doresc sa vizioneze pozele dati click pe butonul de mai jos.
1-Pregatim ca de obicei ingredientele.
Ornamentele din poza sunt cele despre care v-am vorbit mai sus.
2-La cuptorul cu microunde sau la bain marie, topim ciocolata. Este mai indicat sa topim ciocolata la bain marie, deoarece daca scoatem vasul cu ciocolata la temperatura camerei, riscam sa se inatreasca foarte repede. Daca o topim la bain maire, atunci o tinem la cald si ramane fluida si subtire. Eu am topit la microunde, dar am pus catronelul pe capacul unei oale care fierbea pe foc, si astfel a ramas moale.
3-Pregatim 2 farfurii. Pe o farfurie mica varsam bobitele aurii [ornamentele], si pe cealalta, asternem un start de nuca de cocos. Luam fiecare fursec si ii muiem marginile in ciocolata topita, apoi tinandu-l cu grija, ii muiam marginile in bobitele aurii.
4-Dupa ce am terminat cu marginile, punem fursecul pe farfuria presarata cu cocos si cu ajutorul unei pensule sau a unei codite de lingurita, decoram si partea de deasupra. In aceasta fotografie, am uns pur si simplu fursecul cu ciocolata, apoi am presarat cateva bobite.
5-Asezam fursecurile unul cate unul pe farfurie, astfel, cocosul se va lipi pe partea posterioara a fursecului, de ciocolata neintarita inca. Sa nu uit. Ciocolata se va mentine la temperatura pe care o dorim, in functie de cat de multa ciocolata dorim sa imprimam pe fiecare fursec. Mai multa ciocolata inseamna un fursec mai delicios, dar si o reteta mai scumpa. Pentru un strat mai gros, ciocolata se va mentine calduta [adaugati putina apa rece peste apa in care am topit ciocolata la bain-maire], si pentru un strat subtire, se va mentine cat mai fierbinte.
6-Ornam partea superioara a fursecurilor ca in fotografia de mai jos, ajutandu-ne de o pensula, sau de un obiect ascutit.
In acelasi mod, putem pregati Fursecuri de ciocolata, sau cu cacao, si le putem pudra direct cu cocos, in loc de ornamente aurii, sau fursecuri albe [de vanilie, lamaie,etc..] pe care le putem muia in ciocolata alba si nuca de cocos colorata, pentru margini. Dar vom mai reveni pana la Craciun si cu alte exemple, deci pana atunci... Pofta buna!