Cromul si rolul sau in corpul uman

Cromul este un element foarte de baza pentru buna functionare a organismului si are o importanta vitala pentru sanatate.El este un mineral indispensabil pentru procesele metabolice ale organismului nostru, avand un rol important in fucntionarea normala o sistemelor si aparatelor corpului uman.

Rolul cromului in organism
-este recomandat ca un adjuvant in controlul greutatii;
-participa la regularizarea glicemiei;
-intervine in normalizarea metabolismului glucidelor si lipidelor
-cromul este foarte eficient si in cazul sportivilor, deoarece dezvolta musculatura si reduce cantitatea de grasimi din corp
-cromul protejeaza impotriva cresterii colesterolului, avand deci efecte anticolesterolemiante, fiind util in preventia bolilor cardiovasculare si arteriosclerozei.
- protejeaza impotriva glaucomului si a altor afectiuni oculare[deficitul de crom este asociat cu glaucomul]
- cromul scade pierderile de calciu, fiind util spre exemplu femeilor aflate la menopauza, ca metoda de preventie a osteoporozei.
Surse naturale de crom
Cromul exista in multe produse alimentare naturale, cum ar fi drojdia de paine, carne, cartofi, branzeturi, melasa, condimente, paine integrala, cereale, fructe proaspete si vegetale,ficatul, nucile,prunele, ciupercile, sparanghelul, drojdia de bere si berea.
Factori care duc la pierderea cromului din organism
Procentul de crom din organismul uman se reduce odata cu inaintarea in varsta, precum si dupa o activitate fizica intensa. Consumul prea mare de zahar conduce la scaderea nivelului de crom.
Carentele de crom si simptomele ei
Carenta de crom poate creste sensibilitatea la glucide si poate duce la cresterea in greutate sau chiar la diabet zaharat. Pe de alta parte, determina cresterea nivelului de colesterol sanguin si a susceptibilitatii pentru bolile aparatului cardiovascular. Studii experimentale au demonstrat ca insuficienta cromului incetineste dezvoltarea organismului, contribuie la scurtarea duratei de viata si poate favoriza instalarea impotentei.Lipsa de crom in corpul uman este cel mai des intalnita la persoanele in varsta,si la bolnavii de diabet.Persoanele care au o lipsa de crom sant expuse aterosclerozei .
Atentie!!!Excesul de crom...
Specialistii ne asigura ca procentajul de crom gasit in mincare nu este daunator. Totusi, administrarea unor cantitati mari de crom poate cauza probleme stomacale. Excesul de crom poate afecta rinichii, ficatul, nervii si mai poate cauza un ritm cardiac neregulat.

Ultimele produse cu reduceri