Astazi vom pregati clatite la cuptor. Nu voi insista prea mult asupra retetei de aluat de clatite. La pagina http://retete-culinare-diverse.ro/v1/plugins/recipe_menu/recipes.php?20.show.0.12.0 , am publicat 5 retete de aluat de clatite deci nu mai e cazul sa explic inca odata.
Partea buna cu clatitele, este ca prepari dintr-un foc si felul principal si desertul. Astfel, clatitele ramase, caci am facut mai multe, le-am umplut cu crema Finetti si cu rondele de banane.
Vom pregati deci clatitele dupa o reteta preferata, apoi vom trece la pregatirea lor. Avem nevoie de 10 clatite si de 10 cremwusti extra, 5 oua fierte tari, 10 felii subtiri sunca presata, 10 felii de cascaval feliat Chedar, 10 felii cascaval Dalia [ eu l-am taiat batonase].
Pentru sosul de branza avem nevoie de 1 cana de smantana, 1 cana de cascaval ras la alegere, 1/2 cana de lapte gras si 1 lingurita rasa de faina, 1 varf de cutit de nucsoara macinata.
Pentru a urmari reteta pas cu pas si pozele atasate, da-ti click pe butonul de mai jos.
1-Avand clatitele gata pregatite, trecem la umplerea lor. Am taiat in doua pe lung feliutele de cascavl si de sunca presata, de asemeni si cremwustii, si le-am dispus ca in fotografia de mai jos.
2- Pe 5 clatite, am pus si cate un ou fiert tare, taiat rondele. Pe celelalte 5 le-am lasat asa pentru ca nu ii plac ouale sotului meu, dar daca doriti, puteti fie sa puneti cate jumatate de ou pe toate 10, fie sa fierbeti 10 oua in loc de 5 si sa le umpleti pe toate cu cate un ou.
3-Rulam clatitele si le asezam una langa alta strans lipite intr-o tava nu prea mare, unsa cu 2 linguri de margarina.
4-Separat amestecam smantana cu cascavalul ras , cu nucsoara si cu laptele in care am desfacut lingurita de faina.
5-Se toarna sosul de branza peste clatitele din tava si se da la cuptor la cca 190 de grade, pana se rumeneste deasupra .
6-Se servesc calde presarate cu putin piper alb.
7- Asa cum am spus mai devreme, am uns restul clatitelor cu Finetti si am presarat cu rondele de banane. Ungem jumatate de clatita si o acoperim cu cealalta jumatate.
8- Se impaturesc in 3 si se servesc calde.
Pofta buna!