Ardeii umpluti nu sunt tocmai o reteta noua pentru oricare dintre noi, totusi m-am hotarat sa postez o lectie usoara pentru incepatori.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 16 ardei grasi mari, 750 gr carne tocata amestec, 3/4 ceasca de orez, 2 cepe mari, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 1 cutie rosii tocate,2 linguri pasta de bulion, 2-3 linguri de ulei, sare, piper negru.
Pentru a urmari reteta pas cu pas si pozele atasate, da-ti click pe butonul de mai jos.
1-Se spala orezul, apoi se fierbe intr-un litru de apa cateva minute, incat sa ramana tare la mijloc, sa nu fie in totalitate fiert. Se scurga de apa ca pe macaroane.
2-Ardeii se spala, li se taie capacul, care se pastreaza dupa ce mai intai taiem cotorul cu semintele.
3-Se pun intr-un lighenas orezul pe jumatate fiert, carnea , verdeata si ceapa tocata, cutia de rosii tocate, condimentele si pasta de bulion.
4-Se framanta ca pe un aluat pana se omogenizeaza, apoi se gusta de sare si piper.
5-Se umplu ardeii, cate unul, apoi li se pune capacul.
6-Se aseaza ardeii intr-o tava mare, pe care am uns-o cu 2-3 linguri de ulei.
7-Se acopera tava cu o folie de aluminiu, care se impacheteaza bine la margini, apoi se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.
8-Se dau la cuptor la cca 200-210 grade pentru 40 de minute, dupa care se scot, se intorc pe partea cealalta, apoi se dau din nou la cuptor. Sunt gata cand s-au muiat ardeii incat sa se intepe usor cu furculita.
Pofta buna!