Chec umed - lectia de gatit 5

Am promis ca azi vom framanta paine de casa dar nu cred ca am sa postez tot azi reteta. Aseara s-au anuntat niste musafiri intarziati asa ca am pregatit in viteza un chec umed. Una din retetele mele preferate, de vreme ce checurileprea pufoase si uscate nu le prea iubesc. Am apucat sa fac si cateva poze daci ami intai Checul umed.

poza reteta culinara

Avem nevoie de 2 oua, 200 g zahar, 200 g smantana, 3 linguri de ulei, 1 esenta de vanilie, 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie, faina cat cuprinde, adica cca 150 g , margarina pentru uns forma, 1 lingurita praf de copt
Reteta este super simpla, si o poate face orice incepator, deci nu am de gand sa o lungesc prea mult.
1-Se pun intr-un bol toate ingredientele in afara de faina.
poza reteta culinara

2-Se mixeaza la viteza mica totul.
poza reteta culinara

3- Se mareste putin viteza mixerului, apoi se adauga si faina in ploaie, si se continua pana la omogenizarea aluatului.
poza reteta culinara

4-Se toarna aluatul in forma de chec unsa cumargarina. Eu a pus in forma de Guguluf.
poza reteta culinara

5-Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace cca 45-50 de minute,pana se rumeneste deasupra.
poza reteta culinara

Se scoate apoi si se lasa la racit pe gratar. De ce se numeste Chec umed? Pentru ca aluatul este putin umed ca cel de prajituri, putin cremos si nu foarte pufos. Bineinteles ca se umfla la crescut ca orice chec, dupa cum se vede in fotografie, dar nu este foarte pufos. Este o reteta foarte simpla. Prepararea nu ne ia mai mult de 5 minute.
Cu putin noroc, dupa amiaza voi posta pozele de paine si bifteci pe care le voi pregati astazi, daca nu, ne vom intalni din nou maine.poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri