CARTOFI CA-N MOLDOVA - lectia de gatit 114

Buna ziua! Astazi vom prepara o reteta simpla si economica.

CARTOFI CA-N MOLDOVA

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg de cartofi, 2 cepe potrivite, 4 catei de usturoi mari, 250 gr costita afumata, 1 lingura de miere, 2 linguri de mustar iute, 1 cutie cu rosii tocate in bulion, sare si piper negru dupa gust, 4 linguri de ulei.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput curatam si spalam legumele.
poza reteta culinara

2-Se taie cuburi mari cartofii si se pun apoi in apa, la fiert. Se fierb pana se inteapa usor cu furculita, apoi se scurg si se lasa la racit.
poza reteta culinara

3-Separat se feliaza subtire usturoiul...
poza reteta culinara

4-..., se taie cubulete costita, si se toaca marunt ceapa.
poza reteta culinara

poza reteta culinara

5-Se rumeneste in ulei incis usturoiul cca 30 de secunde, atat cat sa se moaie fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga ceapa fin tocata.
poza reteta culinara

6-Dupa ce s-a muiat si ceapa, adaugam costita, si prajim bine, amestecand sa nu se lipeasca.
poza reteta culinara

7-Dupa cca 5 minute la foc iute, turnam si conserva de rosii tocate in bulion, si lasam sa fiarba la foc mic, pana se leaga sosul.
poza reteta culinara

8-Catre sfarsit turnam si mierea cu mustarul si mai fierbem 2-3 minute amestecand sa nu se lipeasca.
poza reteta culinara

poza reteta culinara

9-Intr-o tava unsa cu ulei, punem cartofii fierti si raciti, turnam deasupra sosul de costita afumata cu ceapa, si amestecam bine. SE da la cuptor la 185 de grade, pana prinde o crusta deasupra.
poza reteta culinara

Se servesc fierbinti cu acritura sau salata de cruditati. Optional: se poate toca patrunjel verde deasupra.
EXTRA SFAT! Sosul de ceapa cu bacon, se poate servi si cu macaroane sau paste scurte [penne, fusilli, etc..]. Mancarea deci, se poate prepara la cuptor si cu paste fainoase.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri