Buna ziua! Astazi vom prepara o reteta simpla si economica.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 1 kg de cartofi, 2 cepe potrivite, 4 catei de usturoi mari, 250 gr costita afumata, 1 lingura de miere, 2 linguri de mustar iute, 1 cutie cu rosii tocate in bulion, sare si piper negru dupa gust, 4 linguri de ulei.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput curatam si spalam legumele.

2-Se taie cuburi mari cartofii si se pun apoi in apa, la fiert. Se fierb pana se inteapa usor cu furculita, apoi se scurg si se lasa la racit.

3-Separat se feliaza subtire usturoiul...

4-..., se taie cubulete costita, si se toaca marunt ceapa.


5-Se rumeneste in ulei incis usturoiul cca 30 de secunde, atat cat sa se moaie fara sa-si schimbe culoarea, apoi se adauga ceapa fin tocata.

6-Dupa ce s-a muiat si ceapa, adaugam costita, si prajim bine, amestecand sa nu se lipeasca.

7-Dupa cca 5 minute la foc iute, turnam si conserva de rosii tocate in bulion, si lasam sa fiarba la foc mic, pana se leaga sosul.

8-Catre sfarsit turnam si mierea cu mustarul si mai fierbem 2-3 minute amestecand sa nu se lipeasca.


9-Intr-o tava unsa cu ulei, punem cartofii fierti si raciti, turnam deasupra sosul de costita afumata cu ceapa, si amestecam bine. SE da la cuptor la 185 de grade, pana prinde o crusta deasupra.

Se servesc fierbinti cu acritura sau salata de cruditati. Optional: se poate toca patrunjel verde deasupra.
EXTRA SFAT! Sosul de ceapa cu bacon, se poate servi si cu macaroane sau paste scurte [penne, fusilli, etc..]. Mancarea deci, se poate prepara la cuptor si cu paste fainoase.
Pofta buna!