Buna ziua! Reteta de astazi nu este altceva decat o reteta de prajiturele, caise.
Pentru aceasta aluatul acestei retete aveti nevoie de: 2 oua [sau 3 albusuri], 100 gr zahar, 100 gr margarina topita, 1 lingurita praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, cca 180 gr faina, pentru un aluat potrivit de tare.
Pentru crema aveti nevoie de: 200 gr margarina tare, 100 gr gem de caise, 3 linguri cacao, 200 gr zahar pudra, miezul faramitat de la caise, esenta de rom, optional 3 linguri cu nuca macinata.
Pentru ornat: 100 gr zahar tos, cateva picaturi de colorant rosu, galben si verde, sau si mai bine, puteti fierbe putin spanac, si separat putina sfecla rosie in apa putina, pentru a folosi un colorant natural.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput, se bat ouale cu zaharul si esentele, dupa care se adauga si restul ingredientelor pentru aluat si amesteca cu furculita sau telul pana se intareste,...
2-...atat cat sa formam bilute cu mana. Daca e prea moale aluatul, mai adaugam faina.
3-Punem bilutele intr-o tava la distanta una de alta, apoi le dam la cuptor la 185 de grade, pana se rumenesc putin pe margine. Sunt de felul lor fursecuri palide deci nu asteptati sa se rumeneasca bine. Separat frecam margarina cu zaharul pudra si cu cacaoa...
4-... apoi adaugam esenta, si gemul de caise. Dam apoi la rece crema.
5-Dupa ce s-au copt si racit fursecurile, le scobim cu o lingurita, cu mare grija sa nu se sfarme.
6-Le scobim bine si pastram miezul.
7-Punem miezul de fursecuri la mixer sa il macinam...
8-...apoi il adaugam peste crema de cacao cu gem, si amestecam bine.
9-Cu o lingurita, umplem jumatatile de caise.
10-Separat diluam colorantul in putina apa...
11-...si trecem caisele prin colorant, dupa fantezia fiecaruia, apoii le tavalim prin zahar tos.
Se pot pastra la frigider in punga de plastic, si vreme de 2-3 saptamani.
Pofta buna!