Ne-am intrebat deseori care e cea mai buna perioada pentru prepararea anumitor dulceturi sau muraturi pentru rezultatele mult visate in bucatarie dar si ca informatie pentru planificarea din timp a bugetului familial.Vom enumera mai jos o serie de conserve ce se pot pregati in casa,si perioada cea mai buna pentru pregatirea lor care ne va ajuta sa ne planificam din timp.
Dulceata de trandafiri:20 mai-20 iunie
Dulceata de capsuni si e zmeura:1-20 iunie
Dulceata de cirese albe:20-30 iunie
Dulceata de visine:10 iunie-10 iulie
Dulceata de caise 15-30 iunie
Dulceata de cirese amare:10-30 iulie
Dulceata de nuci verzi:1-20 mai
Dulceata de mure:10 septembrie-10 octombri
Dulceata de prune:1 septembrie-1 octombrie
Dulceata de coji de pepene verde:20 august-20 septembrie
Dulceata de gutui si pelteaua:10 octombrie-15 noiembrie
Gemuri asortate toata luna octombrie
Suc de rosii:15 august-15 septembrie
Bulion [de rosii,ardei sau gogosari]:1-30 septembrie
Zacusca:1-30 septembrie
Castraveciori in otet:1-20 septembrie
Varza murata:25 octombrie-30 noiembrie
Gogosari:20 septembrie-20 octombrie
Muraturi asortate:15-30 septembrie
Vinete pentru congelat 1-15 septembrie
Zarzavat pentru ciorbe:1-30 septembrie.